Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace o obtěžujícím chování vůči dětem se nepotvrdila

Český Těšín - informace o údajném oslovování dětí a nabízení sladkostí od neznámé osoby v šedém dodávkovém vozidle se nepotvrdila 

Na začátku týdne policisté obvodního oddělení Český Těšín obdrželi od místních strážníků městské policie informaci o výskytu pomalu jedoucí šedé dodávky. Touto informací se začali zabývat a zjišťovat další skutečnosti. Komunikovali s oznamovatelkou, maminkou jednoho z žáků místní školy, která uvedla, že dítě vidělo pomalu jedoucí dodávku a polekalo se. Osloveno nebylo a ani mu nikdo nenabízel sladkosti.  Policisté ustanovili vozidlo i řidiče a zjistili, že k protiprávnímu jednání ve skutečnosti nedošlo.

Včera ve večerních hodinách jsme přijali oznámení, že v Českém Těšíně měly nabízet cizí osoby  z šedého dodávkového vozidla 14letému chlapci bonbony. Policisté obvodního oddělení ve spolupráci s kriminalisty na případu začali intenzivně pracovat. Vyhodnocovali všechny získané informace a dnes nezletilý oznamovatel policistům uvedl, že si vše vymyslel. O šedém vozidle se dozvěděl ze školy, kdy byl tento automobil zmíněn v souvislosti s preventivními radami ohledně nabízení sladkostí od cizích osob. 

Policisté dnes zjistili, že informace o údajném oslovování dětí a nabízení sladkostí od neznámé osoby v šedém dodávkovém vozidle v okolí škol v Českém Těšíně  je uveřejněna na sociálních sítích ve skupinách na Karvinsku. Karvinští policisté a kriminalisté nedisponují informacemi, že by k takovému jednání mělo docházet. Žádné oznámení policisté nepodceňují, šetření věnují maximum sil i prostředků.    

Sociální sítě mají obrovský vliv na myšlení a chování lidí. Nesmíme zapomínat, že informace na nich nemusí být vždy pravdivé. Ale i ty mohou vyvolat paniku. Což ovšem neznamená, že by děti neměly být nabádány k obezřetnosti při kontaktu s cizími osobami.

por. Mgr. Daniela Vlčková

Oddělení tisku
26. 1. 2024

vytisknout  e-mailem