Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Informace ke konkrétním oznámením

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina (dále jen „KŘPJ“) obdrželo dne 12. ledna 2024  žádost  od žadatelky, kterou žádá pro svého klienta dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, poskytnutí:

„ v právním zastoupení  klienta Vás žádám o zaslání přehledu řízení, které ve věci mého klienta byly Vámi řešeny, a to v období od roku 01. 01. 2016 do současnosti.“.

Podaná žádost byla podle obsahu vyhodnocena KŘPJ jako žádost o poskytnutí údajů k osobě žadatele, kterou vyřizuje podle zákona č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, odbor pověřence pro ochranu osobních údajů Policejního prezidia České republiky, kterému byla žádost postoupena a tímto odborem Vám byl zaslán požadovaný přehled řízení Vašeho klienta.

Dále bylo Vámi požádáno:

„V řízeních, ve kterých klient vystupoval  jako oznamovatel Vás žádám o zaslání potvrzení o přijatém oznámení a vyrozumění o průběhu a ukončení daného šetření dle oznámení klienta.“.

Tato část žádosti byla odborem pověřence pro ochranu osobních údajů Policejního prezidia České republiky postoupena k vyřízení KŘPJ.

Povinný subjekt (KŘPJ) podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „zákona č. 106/1999 Sb.,“)  posoudil žádost z hlediska úplnosti povinných údajů a obsahu a žadateli poskytuje požadované informace v rozsahu, kterou má a dle § 11b zákona č. 106/1999 Sb. povinný subjekt odmítne poskytnutí informace, jestliže požadovanou informaci nemá a to z důvodu, že spisový materiál byl předán k vyřízení jinému oprávněnému orgánu. O tomto je níže ke každému postoupenému č. j., kde je Váš klient oznamovatel, přehled. U spisu, který je uložen u povinného subjektu je  níže uvedeno, jaké listiny jsou žadateli poskytnuty a tyto jsou přílohou k této odpovědi.

Čísla jednací, ve kterých žadatel vystupuje pouze jako oznamovatel byla žadatelce zaslána.
Čísla jednací, ve kterých žadatel vystupuje jako oznamovatel a zároveň i v jiném postavení byla žadatelce zaslána.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
12. únor 2024

vytisknout  e-mailem