Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Informace ke kamerovému systému města

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Policie České republiky, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, jako povinný subjekt, obdržela dne 3. ledna 2024 emailem na krpj.podatelna@pcr.cz od ždatele „Žádost o poskytnutí informací“, kterou požaduje poskytnutí těchto informací:

  1. Počet příslušníků Policie ČR, kteří sloužili na obvodním oddělení v Bystřici nad Pernštejnem k 1.1.2024 a počet tabulkových míst pro toto oddělení ke stejnému datu. 
  2. Počet příslušníků Policie ČR, kteří sloužili na obvodním oddělení v Bystřici nad Pernštejnem k 1.1.2019.
  3. Žádosti Policie ČR vůči městu Bystřice nad Pernštejnem a kterémukoliv jeho orgánu na zřízení/rozšíření/modernizaci městského kamerového systému v Bystřici nad Pernštejnem. Pokud byly tyto žádosti ústní, potom zápisy z příslušných jednání.
  4. Důvody pro zřízení kamerového bodu „křižovatka k Pernštejnu“ v Bystřici nad Pernštejnem, včetně analýzy, o kterou se tyto důvody opírají.
  5. Důvody pro zřízení kamerového bodu „křižovatka Vírská“ v Bystřici nad Pernštejnem, včetně analýzy, o kterou se tyto důvody opírají.
  6.             Důvody pro zřízení kamerového bodu „křižovatka Poličská“ v Bystřici nad Pernštejnem, včetně analýzy, o kterou se tyto důvody opírají.
  7. Důvody pro zřízení kamerového bodu „Náměstí č.p. 15“ v Bystřici nad Pernštejnem, včetně analýzy, o kterou se tyto důvody opírají.
  8. Důvody pro modernizaci kamerového bodu „Hornická, sloup u kruháče u Penny“ v Bystřici nad Pernštejnem, včetně analýzy, o kterou se tyto důvody opírají.
  9. Důvody pro modernizaci kamerového bodu „Nádražní, sloup před ČSAD“ v Bystřici nad Pernštejnem, včetně analýzy, o kterou se tyto důvody opírají.
  10. Seznam všech útvarů Policie ČR a dalších subjektů, které budou mít přístup k datům získaným z městského kamerového systému po realizaci projektu „Městský kamerový a dohlížecí systém. Modernizace a rozšíření“.
  11. Názvy programů, které budou využívány ke zpracování dat po realizaci projektu „Městský kamerový a dohlížecí systém. Modernizace a rozšíření“ a seznam funkcí, jimiž tyto programy disponují.    
  12. Popis opatření, která znemožní sledovat pomocí městského kamerového systému v Bystřici nad Pernštejnem neveřejné prostory, např. zahrady či interiéry bytů.

Povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím (dále jen „zákona č. 106/1999 Sb.,“)  posoudil žádost z hlediska úplnosti povinných údajů a obsahu a žadateli poskytuje požadované informace k otázkám č. 1, 2, 3 a 10.

Odpověď k otázce číslo:
1) k 1. 1. 2024 je na obvodním oddělení Bystřice nad Pernštejnem  plánováno 23 služebních míst policistů, obsazeno je 21 míst.
2) k 1. 1.2019 bylo na obvodním oddělení Bystřice nad Pernštejnem plánováno 16 služebních míst policistů, obsazeno bylo 16 míst.
3) Povinný subjekt městu Bystřice nad Pernštejnem ani žádnému jeho orgánu nezasílal žádné žádosti k rozšíření či modernizaci kamerového systému a nesděloval je ani ústně.
10) Přístup k datům z kamerového  systému po realizaci projektu bude mít Policie České republiky.

K otázkám č. 4 - 9, 11 a 12 jste byl povinným subjektem vyrozuměn o odložení žádosti dne 10. 1. 2024.    

mjr, JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí
21. leden 2024  

vytisknout  e-mailem