Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Informace ke kamerám

Žadatel zažádal o informace ke kamerám 

Dotaz a odpověď:

Dne 13. dubna 2017 obdrželo Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje (dále jen „krajské ředitelství“) prostřednictvím datové schránky Váš dokument z téhož dne adresovaný řediteli Městského ředitelství policie Ostrava plk. Mgr. Bc. Renému Dočekalovi, ve kterém kromě jiného žádáte podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „InfZ“) informace ke kamerám.

Povinný subjekt obsah dokumentu posoudil a konstatuje, že samotná žádost o informace je ve vztahu k povinnému subjektu obsažena v části textu, cituji:

Dále Vás tímto žádám dle zákona 106/1999Sb. o poskytnutí kamerových záznamů z kamer, umístěných na křižovatce Sokolská a Českobratrská a to všechny záznamy vyjíždějících vozů z tohoto parkoviště za období jednoto týdne, nelépe tohoto, ale je mi jedno kterého. Z těchto záznamů bude patrno, jak vozidla z parkoviště vyjíždějí a jak ohrožují bezpečnost a plynulost provozu.

Dále na parkoviště míří kamera PČR, tak chci kopii oznámení úřadu ÚOOU dle https://www.uoou.cz/k-oznamovaci-povinnosti-spravcu-provadejicich-zpracovani-osobnich-udaju-kamerovymi-systemy/ds-1561/p1=1561 , že je tato kamera registrována.“

K uvedeným dotazům, které podléhají vyřízení v režimu InfZ, poskytujeme informace:

K Vámi požadovanému poskytnutí „kamerových záznamů z kamer, umístěných na křižovatce Sokolská a Českobratrská“ sděluji, že oslovený povinný subjekt nedisponuje požadovanými záznamy z kamerového systému, jehož není ani vlastníkem, ani provozovatelem. Jedná se o kamerový systém Statutárního města Ostravy. Povinný subjekt provádí pouze on-line sledování záběrů kamerového systému.

K části dotazu týkající se kamery umístěné na budově krajského ředitelství situované na rohu ulic Českobratrské a Sokolské v Ostravě sděluji, že oznamovací povinnost při zpracování osobních údajů uložená v § 16 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, se na povinný subjekt, respektive správce osobních údajů, nevztahuje, a to podle § 18 odst. 1 písm. b) tohoto zákona, ve spojení s § 62 zákona č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky.  

vytisknout  e-mailem