Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Informace k jarním prázdninám

PLZEŇSKÝ KRAJ - Přestože byste si určitě chtěli se svými dětmi užít tyto dny bez omezení trávením volného času pobytem v přírodě a provozováním nejrůznějších volnočasových aktivit, nezapomínejte na dodržování nových vládních opatření. 

Od pondělí jsou pro Plzeň město, severní a jižní Plzeňsko stanoveny jarní prázdniny. Dovolte, abychom vám shrnuli ta nejzákladnější pravidla, a to z toho důvodu, abyste se zbytečně nevystavovali případnému protiprávnímu jednání a předešli eventuálním komplikacím. 

Jít na procházku nebo sportovat můžete podle platných krizových opatření pouze v obci, kde žijete.  Výlet s dětmi není možný mimo vaši obec, tedy ani v rámci vašeho okresu. Nepodnikejte rodinné výlety do nákupních center, a pamatujte, že i nákupy jsou omezeny jen nezbytně nutným počtem členů domácnosti. Nezapomínejte ani na užívání ochranných pomůcek sloužících k zakrytí nosu a úst, v zastavěném území obce noste alespoň zdravotnickou roušku.  

Jako v předchozích dnech budou policisté na území celého Plzeňského kraje provádět kontroly vládních opatření a zaměřovat se na mobilitu osob. Věřte, že naším cílem není rozdat co nejvíce pokut, ale chránit zájmy nás všech a našich nejbližších, tedy chránit ty nejvyšší hodnoty - životy a zdraví.  

Respektujte tedy vládní opatření, minimalizujte množství kontaktů a omezte vaši mobilitu. I když to bude nyní jiné než kdykoliv předtím, přejeme vašim dětem i vám příjemně strávené dny volna a všem hlavně pevné zdraví. 

por. Mgr. Pavla Burešová
4. března 2021

vytisknout  e-mailem