Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Info z Ostravy - 23. 8. 2011

Ostrava - obviněný zloděj a preventivní projekt Bezpečnější nakupování a parkování. 

Obviněný recidivista
 
Ostravští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže z Ostravy.
 
Muž je obviněn z trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté mu prokázali čtyři skutky, kterých se dopustil od dubna do srpna letošního roku. Nutno je také dodat, že muž byl již v minulosti za stejné trestné činy odsouzen.
 
Dvaatřicetiletý recidivista se dopouštěl výhradně krádeží na osobách. Vždy spáchal jednu krádež v měsíci. Všechny spáchal v centru Ostravy a na Stodolní ulici a celková škoda, kterou způsobil, činí bezmála 23 tisíc korun. Kradl hlavně peněženky s osobními doklady, platebními kartami a finanční hotovostí. Výjimkou však není ani mobilní telefon, dámský parfém, klíče či MP 4 přehrávač.
 
Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Vzhledem k tomu, že tyto skutky nebyly jeho prvními, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Nenechte se okrást!
 
Bezpečnější nakupování a parkování. Tak zní název tradičního preventivního projektu ostravských policistů a městských strážníků.
 
Ten je nedílnou součástí projektu Bezpečnější Ostrava, který má za úkol boj proti majetkové kriminalitě v našem městě.
 
Projekt Bezpečnější nakupování a parkování spočívá ve spolupráci Policie České republiky, Městské policie Ostrava, Rádia Čas a ostravskými obchodními centry. Má za úkol upozornit návštěvníky hypermarketů na neklesající počet majetkových trestných činů. Občanům radíme jak se chovat bezepčně, jak si dávat pozor na své věci, na které jsou mimochodem odpovědní. Pouštíme jim také hrané příběhy s preventivní tématikou, ale také autentické záběry s průmyslových kamer, zachycující reálné krádeže věcí z nákupního vozíku a z vozidel zaparkovaných na přilehlých parkovištích. Od občanů přijímáme nejrůznější podněty či poznatky o trestné činnosti a odpovídáme na nejrůznější všetečné dotazy.
 
V každém obchodním centru strávíme dvě hodiny a to v čase, který si určí sami jeho zástupci. Součástí každé akce je také soutěž o ceny, které věnuje vedení obchodu. Na konci každé akce jsou z řad návštěvníků, kteří se v našem „stánku“ zastaví, vylosováni tři výherci.
 
Letos jsou akce naplánovány na sklonku prázdnin a také tradičně v čase předvánočním.
Dne 22. 8. 2011 jsme navštívili Interspar v Ostravě Dubině.
Harmonogram dalších akcí je následující:
 
25. 8. 10.00 – 12.00 hodin – Interspar Poruba;
29. 8. 15.00 – 17.00 hodin – OC Galerie Třebovice;
30. 8. 15.00 – 17.00 hodin – OC Globus Plesná;
 1. 9. 10.00 – 12.00 hodin – OD Laso Ostrava;
 5. 9. 14.00 – 16.00 hodin – Albert Shopping park Zábřeh;
12. 9.   9.30 – 10.30 hodin – Ikea Ostrava.
 
Srdečně na tyto akce zveme nejen všechny občany, ale také zástupce médií. 

vytisknout  e-mailem