Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

VII. AKTUALIZACE - Zvýšené kontroly v kraji!!!

KRAJ – Policisté budou dohlížet na dopravu, veřejný pořádek a plnění mimořádných opatření. 

VII. AKTUALIAZACE - ze dne 20. dubna 2020 v 07:45 hodin ke kontrolám parkovišť v Libereckém kraji. 1.jpg

I v neděli probíhaly v kraji opatření na kontrolu parkovišť a odstavných ploch. Policisté tak dohlíželi na to, aby lidé navštěvující památky, přírodní úkazy, či scenérie, neparkovali na bezmála dvou desítkách parkovacích ploch. Celkem muži zákona provedli během neděle bezmála šest desítek kontrol, při nichž zdokumentovali 24 případů porušení porušení pravidel silničního provozu, která spočívala v nerespektování dopravního značení. Příkazy na místě udelili pokuty ve výši 3800 korun. 
Dalších 29 případů policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence 
Liberec

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VI. AKTUALIAZCE ze dne 19. dubna 2020 v 08:00 hodin ke kontrolám dodržování omezení na parkoviští20200418_144426.jpgch v Libereckém kraji.

Na bezmála dvou desítkách vytypovaných parkovištích a odstavných plochách v kraji policisté dohlíželi na dodržování místní dopravní úpravy, ale také na veřejný pořádek a dodržování mimořádných opatření. 
Během slunečného sobotního dne provedli 138 kontrol. Za nerespektování dopravního značení udělili 10 bblokových pokut příkazem na místě, ve výši 8400 korun. Necelé dvě desítky přestupkových jednání pak policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. 

por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V. AKTUALIZACE ze dne 13. 4. 2020:

V tuto chvíli děkujeme všem občanům v Libereckém kraji, kteří se v maximálně možné míře snažili zákony a nařízení související se současnou situací v naší republice doposud dodržovat. Během prodlouženého velikonočního víkendu jsme řešili opravdu malé množství oznámení o porušení těchto zákonů a nařízení. Například včera jsme za celý den přijali na lince 158 pouze šest oznámení v souvislosti s nenošením roušky nebo srocování více lidí na jednom místě. Čtyři z nich jsme již jako přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Co se týká dopravy v uplynulých víkendových dnech, tak musíme konstatovat, že jsme řešili pouze jednu dopravní nehodu s těžkým zraněním. Ta se stala včera na Semilsku a havaroval při ní motocyklista, který dosud z nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku a pří pádu utrpěl těžké zranění, se kterým byl z místa letecky transportován do liberecké nemocnice. Za zmínku také jistě stojí fakt, že v pátek jsme na silnicích libereckého kraje zaevidovali pouze jednu dopravní nehodu,  a to v České Lípě, kde dosud neznámý řidič narazil do zaparkovaného vozidla a z místa nehody odjel, aniž by splnil povinnosti, které mu v takovém případě stanovuje zákon.

Jinak dopravní policisté během uplynulého víkendu od pátku do neděle v rámci výkonu služby zjistili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Libereckém kraji celkem 108 přestupků, z nichž 82 se týkalo překročení povolené rychlosti, a to jak v obcích tak i mimo nich. Dále dopravní policisté v kraji řešili nedovolené předjíždění, telefonování za jízdy i nepoužívání bezpečnostních pásů. Někteří řidiči také vyjeli s vozidlem v nevyhovujícím technickém stavu.

V souvislostech: Foto z velikonočního víkendu

nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

_________________________________________________________________________________________________________________



IV. AKTUALIZACE ze dne 9. 4. 2020:

O nadcházejícím prodlouženém víkendu budou policisté v Libereckém kraji opět provádět kontroly zaměřené nejen na dodržování mimořádných opatření v souvislosti s vyhlášeným nouzovým stavem, ale budou provádět také dohled a kontroly na turisticky zajímavých místech, na nichž lze předpokládat zvýšený výskyt obyvatelstva. Krizový štáb Libereckého kraje ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Libereckého kraje minulý týden vytipoval několik lokalit, a po projednání se samosprávnými celky v dotčených oblastech stanovil veřejná parkoviště a plochy, kde dojde k omezení provozu nebo k jejich úplné uzavírce. Tato omezení zůstávají v platnosti i nadále a budou platná i po celý následující prodloužený víkend.

V rámci výkonu služby budou policisté opět i ve spolupráci s městskými strážníky dohlížet na veřejný pořádek ve vytypovaných lokalitách a kontrolovat dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Abecední seznam lokalit, kde budou policisté provádět v průběhu celého víkendu provádět kontroly v souvislosti s dodržováním zákonných norem:

Bedřichov, Brniště, Doksy, Frýdštejn, Harrachov, Horní a Dolní Mísečky, Hrabětice, Hrádek nad Nisou, Janov nad Nisou, Ještěd, Jizerka, Královka, letiště Hradčany, Malá Skála, Manušice, Rokytnice nad Jizerou, Sedmihorky, Sloup v Čechách, Smědava, Souš, Tábor, Valdštejn, ZOO Liberec. Více informací na stránkách www.kraj-lbc.cz

Samozřejmě, že se policisté během prodlouženého velikonočního víkendu také zaměří v rámci běžného výkonu služby na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu stejně jako v uplynulých dnech. Dopravní policisté se i v následujících dnech zaměří především na kontrolu dodržování povolené rychlosti. Policejní hlídky budou také dohlížet i na ostatní povinnosti, které musí řidiči i ostatní účastníci silničního provozu na komunikacích dodržovat.

Vzhledem k okolnosti, že ode dneška si občané mohou nakoupit v prodejnách železářství, hobby marketů nebo stavebnin, budou policisté také sledovat i tyto obchody, zda jsou v nich dodržována opatření, která musí akceptovat jak prodejci tak i nakupující.



nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

 

_______________________________________________________________________________________________________________

III. AKTUALIZACE - ze dne 6. dubna 2020 v 10:00 hodin - výsledky opatření

Za uplynulý víkend v lokalitách, na nichž byl omezen nebo zakázán vjezd vozidel, v rámci celého Liparkoviště Trosky.jpgbereckého kraje, udělili policisté spolu s městskými strážníky 16 blokových pokut za porušení dopravních předpisů.  Správních deliktů spočívajících v nenošení roušek, policisté řešili 6. Tyto delikty budou po nezbytných administrativních úkonech oznámeny správnímu orgánu. Policisté spolu se strážníky předali řidičům také nekolik výzev k jednání o přestupku. 
Počty retorzních opatření ve formě blokových pokut jsou v kontextu s bezmála třiceti lokalitami v rámci celého kraje velmi mírné. Za tento stav nezbývá než opět poděkovat občanům, kteří respektovali a dodržovali stanovené uzavírky a omezení, chovali se ukázněně a ohleduplně a řídili se pokyny policistů a strážníků.
Děkujeme Vám.

por. Bc. Vojtěch Robovský

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

II. AKTUALIZACE - ze dne 5. duna 2020 v 19:30 hodin

Krásné a přívětivé víkendové počasí umožnilo lidem návštěvu přírody. Polcisté, městští a obecní strážníci kontrolovali uzavřená parkoviště a omezení na příjezdových komunikacích v místech, která byla vytypována jako "kritická" v souvislosti s možným vysokým výskytem osob na jednom místě. Obavy se nepotvrdily. Policisté během celého víkendu kontrolovali množství osob a řidičů vozidel, nezaznamenali však vážnější porušení veřejného pořádku nebo nedodržování dopravních omezení a uzavírek. V rámci celého kraje policisté udělili blokové pokuty v jednotkách případů, stejně tak majitelů vozidel předvolaných k projednání přestupků v dopravě bylo do dvou desítek. 

Policisté v Libereckém kraji by touto cestou velmi rádi poděkovali občanům za respektování pravidel a dopravních omezení, avšak i nadále upozorňují na dodržování stávajících omezení či nařízení v rámci mimořádných opatření.
Děkujeme našim spoluobčanům.
 

por. Bc. Vojtěch Robovský

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTUALIAZCE - ze dne 3. dubna 2020 k lokalitám s možnými dopravními omezeními či uzavírkami odstavných ploch parkovišť, na kterých budou policisté provádět kontroly v souvislosti s dodržováním zákonných norem.

Abecední seznam lokalit:
Bedřichov, Brniště, Doksy, Frýdštejn, Harrachov, Horní a Dolní Mísečky, Hrabětice, Hrádek nad Nisou, Janov nad Nisou, Ještěd, Jizerka, Královka, letiště Hradčany, Malá Skála, Manušice, Rokytnice nad Jizerou, Sedmihorky, Sloup v Čechách, Smědava, Souš, Tábor, Valdštejn, Zoo Liberec.

Více informací na stránkách www.kraj-lbc.cz

por. Bc. Vojtěch Robovský

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O nadcházejícím víkendu budou policisté v Libereckém kraji provádět kontroly zaměřené nejen na dodržování mimořádných opatření v souvislosti s vyhlášeným nouzovým stavem, ale budou provádět také dohled a kontroly na turisticky zajímavých místech, na nichž lze předpokládat zvýšený výskyt obyvatelstva. Krizový štáb Libereckého kraje ve spoluprácí s Krajským ředitelstvím policie Libereckého kraje vytypoval několik lokalit a po projednání se samosprávnými celky v dotčených oblastech stanovil veřejná parkoviště a plochy, kde dojde k omezení provozu nebo k jejich úplné uzavírce.

V rámci výkonu služby budou policisté ve spolupráci s městskými strážníky dohlížet na veřejný pořádek ve vytypovaných lokalitách a kontrolovat dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích.

2. dubna 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

Odkazy do noveho okna

Dolánky

Dolánky 

Detailní náhled

Hrubá Skála

Hrubá Skála 

Detailní náhled

K Adamovu loži - H.S.

K Adamovu loži - H.S. 

Detailní náhled

Pod Hrubou Skálou

Pod Hrubou Skálou 

Detailní náhled

Sedmihorky lázně

Sedmihorky lázně 

Detailní náhled

Valdštejn

Valdštejn 

Detailní náhled

Vjezd Sedmihorky

Vjezd Sedmihorky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem