Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

I jedna chyba může stát všechny úspory

Karvinsko - jak ochránit své finance a nepodlehnout podvodníkům 

Jedna chyba může stát všechny úspory

Před koncem letních prázdnin zavítal policejní preventista za seniory v Senior Parku v Rychvaldě.

Během středečního dopoledne, dne 25.8.2021, s přítomnými třemi desítkami posluchačů hovořil na téma lstí a podvodných jednání, ve kterých se senioři můžou ocitnout. Mimo jiné spolu diskutovali o Phishingu - podvodných zprávách a emailech a Vishingu – volání falešných bankéřů. Tuto problematiku zastřešuje nová informativní „kyberkampaň“, o které jsme informovali zde. V rámci této kampaně byli senioři seznámeni s ukázkami podvodných telefonátů a následně jim bylo doporučeno několik základních rad pro bezpečí jejich úspor.

Zmíněnou kyberkampaň doprovází tištěné informační materiály, obsahující kromě bezpečnostních rad i QR kód, který odkazuje na KYBERTEST. V něm si každý čtenář může ověřit, zda by odolal podvodníkovi a ochránil tak své finanční prostředky. Tyto materiály byly distribuovány také do bankovních domů, restaurací i knihoven v rámci celého MS kraje.

Seniorům, přítomným na přednášce byly rovněž poskytnuty zmíněné materiály, současně s publikací moravskoslezských policistů Černá kronika aneb ze soudních síní a další preventivní materiál.

Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje
oddělení prevence
por. Bc. Miroslav Kolátek
27. srpna 2021

vytisknout  e-mailem