Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hrubián okradl dvě ženy

Bez skrupulí jim strhl šperky z krku a utekl. Pomůžete s pátráním? 

Policisté z místního oddělení Nové Město pátrají po neznámém muži, který hned ve dvou případech okradl ženy o jejich klenoty.

Prvního skutku se neznámý muž dopustil v Apolinářské ulici. Tam nejprve oslovil náhodnou kolemjdoucí, které se na oko doptával na cestu. Při tom se rozhlížel a zjišťoval, zda je „čistý vzduch“.

Jakmile si byl jist, že v blízkosti není nikdo, kdo by ženě přispěchal na pomoc, zaútočil. Z ničeho nic strhl poškozené z krku brož v hodnotě několika tisíc korun, se kterou se dal následně z místa události na útěk. Vyvstalá situace byla natolik překvapivá, že se poškozená nezmohla vůbec na nic, tedy ani se bránit a ani například volat o pomoc.

Podruhé se téměř stejného jednání, stejný muž, dopustil na Ostrčilově náměstí. Tentokrát ale celou situaci o poznání urychlil. Už se totiž nezdržoval tím, tvářit se jako zbloudilec. Prostě jednoduše přistoupil k poškozené, která stála na zastávce MHD, a strhl jí z krku zlatý řetízek. S tím si to namířil do nedalekých prostor stanice metra Karlovo náměstí.

V obou případech si muž přisvojil šperky v celkové hodnotě téměř dvacet tisíc korun. Proto policisté případ prošetřují pro podezření z trestného činu krádež, za což muži v případě jeho vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Nejen ve vestibulu metra zachytily dotyčného bezpečnostní kamery. Díky tomu policisté vědí, po kom pátrají, avšak ztotožnit a najít tohoto nenechavce se policistům zatím nepodařilo.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu či pohybu, prosíme vás, abyste nám tyto informace předali prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Zároveň také prosíme další ženy, které byly okradeny stejným nebo podobným způsobem, stejným nebo hodně podobným mužem, aby se nám přihlásily taktéž prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 3. 2018

vytisknout  e-mailem