Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hromadná dopravní nehoda na dálnici

Praha venkov – VÝCHOD – Na dvě hodiny byl u Radonic uzavřen provoz na dálnici ve směru na Prahu. 

V pondělí 24. června po sedmé hodině ráno došlo na dálnici D10 u Radonic, ve směru na Prahu, k hromadné dopravní nehodě sedmi vozidel včetně jednoho nákladního vozu. Zřejmě z důvodu nedodržené bezpečné vzdálenosti řidič vozu nestihl včas zabrzdit a narazil do automobilu před sebou. Následkem nárazu došlo k dalším střetům vozidel v koloně, kdy jeden automobil skončil mimo vozovku. Naštěstí se tato nehoda obešla bez zranění. U žádného z řidičů policisté nezjistili přítomnost alkoholu v dechu. Během šetření a odstraňování následků nehody byl zhruba na dvě hodiny zcela uzavřen provoz na dálnici ve směru na Prahu. K dispozici byla objízdná trasa přes Brandýs nad Labem.

Účastníci silničního provozu musí mít neustále na paměti, že se mohou dostat do situace, kdy se stanou účastníky dopravní nehody. Proto je nutné dodržovat všechna pravidla silničního provozu a dělat vše proto, aby se do takovéto situace nedostali. Přesto jsou situace, že i při dodržení všech pravidel se můžete stát účastníkem dopravní nehody. Když už k dopravní nehodě dojde, je třeba si uvědomit, co musí udělat řidič, který měl účast na dopravní nehodě i ostatní účastníci dopravní nehody. Dopravním nehodám je lepší vždy předcházet, ale ne vždy jim můžeme zabránit nebo je sami odvrátit.

Tak jako každý rok, bude i letos policie ČR v letních měsících provádět zvýšený dohled nad dodržováním pravidel silničního provozu. Tento dohled bude pokračovat v průběhu celého roku s cílem snížit počet dopravních nehod a jejích následků. K tomuto mohou přispět všichni účastníci silničního provozu a nebude je to nic stát. Stačí pouze dodržovat zákon o provozu na pozemních komunikacích a předpisy s tím související.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
24.6. 2019

vytisknout  e-mailem