Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hromadná dopravní nehoda na dálnici D1

BENEŠOVSKO – Na 49. km ve směru na Brno se tady včera kolem půl osmé večer střetla cisterna se čtyřmi osobními vozidly. Výsledkem je jeden mrtvý a osm zraněných. Těžké zranění utrpěl i policista, který na 34. km dálnice společně s kolegou odkláněl dopravu. 

Podle prvotních zjištění se řidič cisterny převážející palmový olej v jedné chvíli dostal s vozidlem do kolize, převrátil se na bok a začal hořet. Následně došlo ke střetu s dalšími čtyřmi osobními vozidly, z nichž se některá také vzňala. Požár uhasili hasiči. Dálnice byla uzavřena v obou směrech. Jedna osoba v osobním vozidle nehodu nepřežila, dalších osm utrpělo zranění. Těžké zranění utrpěl i člen policejní hlídky, která byla kolem osmé hodiny večerní vyslána do prostoru 34. km, aby tady odkláněla dopravu. V okamžiku, kdy jeden z policistů zůstal sedět ve vozidle, které vytvářelo zátaras přes jízdní pruh, narazilo do něj přijíždějící vozidlo. Policista musel být letecky transportován do jedné z pražských nemocnic, kde se podrobil operaci. Nyní je mimo ohrožení života. Jeho kolega, který v místě odkláněl dopravu, stačil před přijíždějícím vozidlem uskočit a utrpěl pouze šok.

Okolí místa nehody bylo v obou směrech zcela uzavřeno, průjezdný byl pouze jeden jízdní pruh ve směru na Prahu. Byly stanoveny objízdné trasy. Doprava byla odkláněna na 21. km ve směru na Brno a na 56. km ve směru do Prahy. Kolem desáté hodiny byla komunikace na 49. km ve směru na Prahu plně zprůjezdněna, ve směru na Brno zůstává průjezdný jeden jízdní pruh. Na místě bude prováděno odstranění ztuhlého oleje a oprava svodidel. Odklízecí a opravné práce by měly trvat až do podvečerních hodin, předběžně do osmnácté hodiny.

Další komplikace v dopravě způsobila dopravní nehoda tří osobních vozidel, ke které došlo dnes ráno krátce po osmé hodině na 34. km dálnice D1 ve směru do Prahy. Řidič, který nehodu zavinil, byl dle orientační dechové zkoušky pod vlivem alkoholu. Jedna osoba utrpěla zranění. Provoz v těchto místech byl veden pouze jedním jízdním pruhem. Provoz v těchto místech byl plně obnoven kolem čtvrt na jedenáct.

Příčinu všech tří událostí policie zjišťuje.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
14. října 2019

Odkazy do noveho okna

policejní vozidlo

policejní vozidlo 

Detailní náhled

policejní vozidlo

policejní vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem