Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hrál si na závodníka?

KRÁLOVÉHRADECKO - Hlídku protáhl celým městem + video 

Policejní hlídka, která vykonávala v noci z úterý na středu (26.-27.8.) svoji kontrolní činnost na Slezském předměstí, si všimla vozidla, které rychle jezdilo po parkovišti u Obchodního centra Orlicepark. Jelikož se jim zdála jízda podezřelá, hlídka se rozhodla vozidlo zastavit a zkontrolovat.
Řidič mercedesu, však na světelné výstražné znamení k zastavení zareagoval tak, že začal ujíždět. Policisté použili i zvukové výstražné znamení, které také neakceptoval a snažil se hlídce ujet. Vydal se po ulici Víta Nejedlého, Okružní, Pouchovskou, Pospíšilovou, kde se před vlakovým nádražím otočil a jel zpět do centra a dále na výpadovku na Jičín. Zase se otočil zpět do centra, které prokličkoval a vydal se do Plotišť, dále ke kruhovému objezdu u ČKD a zase zpět do centra. U čerpací stanice na Koutníkově ulici se další přivolané hlídce podařilo auto zastavit a řidiče pomocí donucovacích prostředků zadržet.
Muže podrobili dechové zkoušce, která byla pozitivní - 1,8 promile alkoholu v dechu. Test na omamné a psychotropní látky byl negativní. Sedmadvacetiletý muž byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Ve středečních odpoledních hodinách policisté muže vyslechli a obvinili z trestného činu ohrožení pod vlvem návykové látky, za což mu hrozí roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Muž z Královéhradecka do výslechu uvedl, že večer vypil asi 8 desítek a jelikož už další pivo neměl, vydal se pro něho na benzinku, kde si chtěl ještě koupit jeho oblíbenou bagetu. Tu však neměli, tak se vydal objíždět ostatní benzinky. Uspěl až na druhém konci Hradce u Tesly.
Při sběsilé jízdě, kdy bez světelného znamení přejížděl z jednoho pruhu do druhého, málem srazil dva cyklisty a několikrát se také málem srazil s protijedoucím vozidlem.

por. Iva Kormošová
28.7.2016, 14.00

vytisknout  e-mailem