Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hrají si na cizince

Podvádějí obsluhy barů a heren 

Policisté pátrají po třech podvodnících, kteří se vydávají za cizince a navštěvují herny a bary na Litomyšlsku, přičemž žádají o směnu českých korun nižší nominální hodnoty za vyšší. Hovoří anglicky, případně španělsky. Při směňování se snaží obsluhu zmást a okrást. Svůj tah si skupinka vyzkoušela na obsluze jednoho baru v Litomyšli, která podvodníkům vydala navíc 10 tisícovou hotovost.  Se svojí kořistí všichni tři společně bar opustili. Policisté zjistili, že o podobná jednání se pokusili v dalších dvou litomyšlských barech, kde však s nepořízenou odešli. Police varuje a v případě, že zaznamenáte výskyt podezřelých osob, okamžitě volejte linku 158. Děkujeme
 
Popis: muž ve věku 35 - 40 let, opálený, vysoký asi 175 centimetrů,  měl bříško a zavalitější obličej s krátkými vousy – tzv. strniště,  středně dlouhé vlasy, tmavě hnědé oči. Na sobě měl růžové triko s potiskem a vestu s výstřihem ve tvaru písmene V tmavé barvy.
Druhý muž byl ve věku 29 – 33 let, hubený a vysoký asi 180 centimetrů. Obličej měl oválný, snědší barvy a měl delší vlasy. Na sobě měl tmavou košili, vestu a tmavé kalhoty.
Žena mohla být ve věku 35 - 38 let, vysoká asi 170 centimetrů, plnoštíhlá, s delšími blond vlasy. Oblečenu měla velmi barevnou halenku.

nprap. Anna Štegnerová
8. 9. 2009

vytisknout  e-mailem