Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hra na Jamese Bonda ho vyjde draho

Policisté z pražského dálničního oddělení si při výkonu služby povšimli vozidla, jehož řidič se inspiroval známým akčním filmem. 

Začátkem května policisté z dálničního oddělení Krajského ředitelství hl. m. Prahy prováděli dohled nad bezpečností silničního provozu na území Prahy čtyři. V křížení ulic 5. května a Sdružení však jeden z policistů zaznamenal pomocí lustračního zařízení státní poznávací značku vozidla, která neodpovídala vozu, na kterém byla umístěna. Hlídka se tak rozhodla automobil předepsaným způsobem zastavit a provést řádnou silniční kontrolu. Po zastavení si ale povšimli, že vozidlo, které jede za nimi, změnilo přední registrační značku a to přímo za jízdy jako to známe ze scén akčních filmů. Policisté v rámci kontroly zjistili, že řidič využívá mechanický systém, který je schopen přetáčet registrační značku na něm instalovanou. Obě verze registračních značek byly platné a ani jedna z nich nebyla evidována jakožto odcizená či ztracená. Policisté vyzvali řidiče, aby se k této skutečnosti vyjádřil, ten však uvedl, že si ničeho takového není vědom a odmítl registrační značky vydat. Jelikož byl řidič podezřelý z protiprávního jednání, policisté registrační značky, které nebyly danému vozidlu přiděleny, odebrali.

Řidič, i jakožto provozovatel vozidla byl oznámen příslušnému správnímu orgánu pro podezření z hned několika přestupků, za které mu může hrozit trest zákaz činnosti od šesti do dvanácti měsíců, ale i pokuta do výše až padesát tisíc korun.

kpt. Kristýna Soukupová- 22. května 2024

vytisknout  e-mailem