Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Houbařka přišla o věci odložené v autě

Bruntál - auto není trezor 

Neustále upozorňujeme, aby majitelé nenechávali ve vozidlech viditelně odložené věci a už vůbec ne na odlehlých parkovištích, lesních cestách atd.

Sběr hub se velmi prodražil majitelce vozidla Chevrolet, která v úterý 19. 9. 2017 odstavila auto ve Žďárském Potoce u lesa a šla na hřiby. Na podlaze vozu u spolujezdce ponechala odloženou kabelku, které si všiml neznámý pachatel. Rozbil okno a kabelku odcizil. V ní byly doklady, peněženka s hotovostí 2500 korun, léky, zlatý prsten a platební karta. Způsobená škoda činí necelých 20 tisíc korun.

Začala houbařská sezóna a tak opět apelujeme na majitele či uživatele motorových vozidel, aby základním opatřením minimalizovali možnost vloupání do auta. Právě zaparkovaná vozidla u lesních cest jsou snadných terčem. Obzvláště pokud majitel nechá na sedadlech či podlahách vozu odloženou tašku, peněženku nebo mobilní telefon. Od vozidla se na delší dobu vzdálí a pachatel má dostatek času k vloupání. Ve většině případů postačí odstranit z pachatelova dohledu jakékoliv věci, které by se staly snadnou kořistí. Auto totiž není trezor!

Krádež dřeva

Z přečinu krádeže a neoprávněného užívání cizí věci si vyslechl v těchto dnech obvinění 39letý muž z Albrechticka. Je mu kladeno za vinu, že od 27. 6. do 27. 7. 2017 v lesním porostu v katastrálním území Nová Ves u Bohušova měl úmyslně pokácet 15 stromů dubu a 5 stromů modřínu. Následně měl vyvážečkou, kdy neměl svolení od majitele, kmenovou kulatinu dubu a modřínu naložit a odvézt do místa bydliště rodinného příslušníka a následně prodat. Způsobená škoda činí 72 tisíc korun. Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

Mzdu si vzal z peněz, které měl pro zaměstnavatele

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili rýmařovští policisté podezření 47letému muži. Ten měl jako zaměstnanec firmy vykonávat činnost řidiče pro pobočku v Rýmařově a v průběhu června neměl odvést řádně zaměstnavateli část tržby ve výši 20 120 korun. Peníze, které vybíral od zákazníků, si měl ponechat a využít pro vlastní potřebu jako svoji mzdu za měsíc červen. Podezřelý následně neměl reagovat na výzvy zaměstnavatele k navrácení peněz a pak přestal být kontaktní. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše dvou let.

por. Bc. Pavla Jiroušková

vytisknout  e-mailem