Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Houbaření mělo šťastný konec

ORLICKOÚSTECKO – Policejní psovod ztraceného seniora nalezl. 

Dnes před půl desátou jsme na lince 158 přijali oznámení o seniorovi, který se měl ztratit v lese. Na oznamovatele – projíždějícího řidiče zamávala starší paní, která mu následně sdělila, že se jí v lese ztratil manžel a ona ho už asi hodinu hledá. Seniorka u sebe bohužel neměla telefon, tak nemohla nikomu zavolat o pomoc. Operačnímu důstojníkovi žena popsala, jak manžel vypadá a co má na sobě.

Na místo během několika minut přijeli policisté z Oddělení hlídkové služby, z obvodního oddělení a zároveň i psovod se svým čtyřnohým parťákem. Tam se od ženy dozvěděli, kde se s manželem rozdělili a kde se měli následně potkat. Policisté klasicky vytvořili skupiny a pátrali v lese. Během necelé půl hodinky policejní psovod muže nalezl. Tentokrát pátrání bylo velmi rychle ukončeno a mělo šťastný konec, což tak nebývá pokaždé.

Vzhledem k tomu, že během posledních dnů a uplynulého víkendu jsme hledali několik houbařů, a to nejen seniorů, rádi bychom upozornili, abyste si do lesa a na jiné výlety mimo domov brali své NABITÉ mobilní telefony, které mohou při pátrání hrát zásadní roli a v některých případech se stávají tak pojítkem téměř mezi životem a smrtí. Je potřeba si uvědomit, že ač přes den ještě bývá poměrně teplo, v noci leckdy stupnice teploměru výrazně klesá k nule a takové „přenocování“ v lese s sebou přináší nemalá rizika.

A ještě jedno důležité upozornění, pokud je pozdější odpoledne a nedaří se vám osobu najít, kontaktujte policii dříve než se setmí, protože i pro naše pátrací týmy je logicky lepší pátrat za světla než za tmy.

6. října 2022
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje

Odkazy do noveho okna

foto PČR

foto PČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem