Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Aktuality - archiv

Zpravodajství do 30. 11. 2009

27. 11. 2009
Chraňte si svůj majetek
Policisté z Hostinného šetří případ krádeže notebooku, ke kterému došlo ve čtvrtek 26. 11. 2009 v ranních hodinách v obci Chotěvice. Dosud neznámý pachatel zřejmě využil neuzamčených dveří rodinného domku a z pokoje odcizil přenosný počítač značky Hewlett Packard černé barvy s nabíječkou. Okradený majitel si škodu vyčíslil na osm tisíc korun. Za trestný čin krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.
por. Bc. Jiří Prouza
24. 11. 2009

Podezření z krádeže
Krádeže tržby se pravděpodobně dopustila zaměstnankyně, která pracovala v jedné z místních restaurací v Hostinném. Po skončení směny zmizela z provozovny i s finanční hotovostí. „Slušná“ dáma zanechala na místě zaměstnavateli pouze omluvný dopis. Policisté po dámě intenzivně pátrá. Za trestný čin zprán může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.

Napadení před barem
Policisté z Hostinného v sobotu 21. 11. 2009 krátce po druhé hodině ranní vyjížděli do jedné z místních restaurací v centru města. Před provozovnou byl dosud neznámým útočníkem napaden jeden z hostů restauračního zařízení. K vážnějšímu poranění při incidentu naštěstí nedošlo. Muži zákona protiprávní jednání dokumentují jako přestupek proti občanskému soužití, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 3 tisíc korun.
npor. Bc. Marcel Jansa

10. 11. 2009


SUV terčem zloděje
Ze soboty na neděli 8. 11. 2009 se dosud neznámý pachatel v nočních hodinách zmocnil osobního motorového vozidla Ssangyong Rexton RJ registrační značky 3E35391, které bylo zaparkované na parkovišti v obci Rudník a odjel s ním neznámo kam. Vozidlo, po kterém policisté intenzivně pátrají je černé metalické barvy s pneumatikami Mechelin, ráfky s lehkých slitin. Uvnitř vozidla je interiér potažen černou kůží. Zloděj s automobilem odcizil i dvě elektrické vrtačky a jednu akumulátorovou vrtačku. Poškozený si škodu vyčíslil na 350 tisíc korun. Za trestné činy neoprávněné užívání cizí věci a krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
por. Bc. Jiří Prouza

Dvě vážné dopravní nehody
V pondělí dopoledne došlo během necelé hodiny na Trutnovsku nedaleko od sebe ke dvěma vážnějším dopravním nehodám.
Dvacet minut před desátou došlo v katastru obce Dolní Kalná k dopravní nehodě, při které měl řidič vozidla Škoda s přívěsem při projíždění pravotočivé zatáčky vjet do protisměru, kde se střetl s právě projíždějícím renaultem. Po střetu zůstal řidič škodovky zaklíněn ve vozidle. Vyproštění provedli za pomoci speciální vyprošťovací techniky zasahující hasiči. Následně byl zraněný muž transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Ke zranění dalších osob naštěstí nedošlo. Při uvedené nehodě byla škoda vyčíslena na 90 tisíc korun.
 Patnáct minut po desáté došlo na silnici první třídy mezi obcemi Chotěvice a Dolní Olešnice k čelnímu střetu vozidla značky Fiat s vozidlem značky Ford. K dopravní nehodě mělo dle dosud provedeného šetření dopravních policistů dojít tak, že řidič fiatu nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal smyk. V protisměru se čelně střetl s  protijedoucím fordem. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění ženy, které seděla ve vozidle Fiat. Zraněná byla vozidlem lékařské služby převezena na ošetření do nemocnice v Trutnově. Hmotná škoda byla na poškozených automobilech vyčíslena na částku převyšující 100 tisíc korun.
Na místech uvedených dopravních nehod byl na nejméně dvě hodiny zcela či částečně omezen provoz. Policejní hlídky na místech havárií po celou dobu řídily provoz a řidičům dopravních prostředků radily, jak se neprůjezdným místům nejlépe vyhnout. Na obou místech byl provoz znovu  obnoven krátce po poledni.
nprap. Udo Ertner 


6. 11. 2009
Krádež čokolády
Ve čtvrtek 5. 11. 2009 oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR v Hostinném zástupce poškozené firmy se sídlem ve Dvoře Králové nad Labem, že z kamerového systému zjistili pachatele majetkové trestné činnosti. V protokolu o trestním oznámení muž uvedl, že zloděj v průběhu dvou dnů do středy 4. 11. 2009 odcizil v jedné z prodejen s potravinami v Hostinném cukrovinky v hodnotě přesahující šest tisíc korun. Policisté nyní musí identifikovat podezřelého, kterému za jeho protiprávní jednání hrozí za krádež až dvouletý pobyt za mřížemi.
npor. Bc. Marcel Jansa 

5. 11. 2009
Krádež měděného kabelu
Ve středu 4. 11. 2009 oznámila na Obvodní oddělení Policie ČR v Hostinném devětapadesátiletá žena, že v posledních deseti měsících dosud neznámý pachatel v obci Rudník odcizil u jedné z hospodářských firem pětadvacet metrů měděného kabelu. Oznamovatelka škodu vyčíslila na necelé tři tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
por. Bc. Jiří Prouza

27. 10. 2009                                                         
Za uzeninu až dva roky
Policisté z Hostinného v pravé poledne pátečního dne 23. 10. 2009 vyjížděli do jednoho z marketů v Hostinném. Všímavý zaměstnanec bezpečnostní agentury, která v prodejně dohlíží na nepoctivé zákazníky, přistihl při lupu devatenáctiletého mladíka, který měl krátce před polednem z prodejny odcizit masné výrobky. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 300 korun. Při prováděném šetření policisté zjistili, že byl výtečník v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Vzhledem k uvedené skutečnosti bude protiprávní jednání mající znaky přestupku kvalifikováno jako krádež, za kterou může soud uložit trest odnětí svobody až na dva roky.
nprap. Udo Ertner
19. 10. 2009                                             
Krádež lyží a bicyklu
Policisté z Hostinného v sobotu zadokumentovali případ krádeže vloupáním do jedné ze sklepních kójí v centru města na ulici Sídliště. Dosud neznámý zloděj v průběhu pátečního dne ze sklepu odcizil pánský silniční bicykl značky Leader Fox světle modré metalické barvy a jeden pár carvingových lyží značky Blizard oranžovo-bílé barvy. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 27 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté po odcizených věcech intenzivně pátrají.
nprap. Udo Ertner
14. 10. 2009    
Pozor na drobné podvody
Policisté z Hostinného v úterý odpoledne 13. 10. 2009 zaprotokolovali případ přestupku proti majetku. Dosud neznámý lapka si v jednom z místních restauračních zařízení od barmanky vypůjčil necelý 1 tisíc korun. Uvedenou hotovost měl neznámý muž vrátit ještě téhož dne, což neučinil. Za shora uvedený přestupek hrozí podvodníčkovi pokuta až do výše 15 tisíc korun.
nprap. Udo Ertner
7. 10. 2009                                                  
Kradli stopaři?
Zřejmě obětí dvou stopařů se stala dvacetiletá žena, která v dobré vůli zastavila dvěma mladíkům ve Dvoře Králové nad Labem a svezla je svým vozidlem do Hostinného. Když žena zjistila, že jí v autě odcizili peněženku s osobními doklady, hotovostí a platebními kartami, pachatelé byli již z auta pryč. Škoda, kterou způsobili je téměř čtyři a půl tisíce korun. Za trestný čin neoprávněné držení platební karty pachatelům nyní hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.

Poranění nožem

Nešikovnou manipulací s nožem způsobil jeden nezletilý žák druhému na jednom z učilišť v Hostinném  zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. O nevhodnosti takového chování teď bude moci vyprávět správnímu orgánu, který bude věc projednávat. Policisté v Hostinném totiž událost kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití, kde hrozí pokuta až do výše třech tisíc korun.
npor. Bc. Marcel Jansa
2. 10. 2009

Krádež nafty
Policisté z Hostinného šetří krádež pohonných hmot, ke kterému došlo v průběhu posledních čtrnácti dnů v obci Horní Olešnice. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl na pozemek zemědělské firmy a ze zaparkovaných hospodářských strojů odčerpal 200 litrů motorové nafty. Zástupce poškozené firmy si škodu vyčíslil na necelých šest tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.   
   
Kontejner terčem zloděje
Dosud neznámý zloděj ukradl v obci Čermná plastový kontejner na plasty žluté barvy. Ke krádeži mělo podle oznamovatele dojít ze čtvrtka na pátek 25. 9. 2009. Zástupce poškozené organizace vyčíslil škodu na 14 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.
por. Bc. Jiří Prouza


30. 9. 2009

Výbuch plynu v domě
Policisté z Hostinného včera 29. 9. 2009 vyjížděli do obce Čermná, kde mělo dojít k výbuchu v rodinném domě. Šetřením muži zákona zjistili, že kolem jedenácté hodiny došlo k explozi nahromaděného plynu, který unikal z propan-butanové láhve. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Předběžná škoda na poničeném domě a jeho vybavení přesahuje tři miliony korun. Proč k výbuchu došlo je předmětem dalšího šetření. Případ policisté zadokumentovali jako podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, za který může soud v odsuzujícím rozsudku udělit trest odnětí svobody až na tři roky.
por. Bc. Jiří Prouza


29. 9. 2009

Krádež motorové nafty

Téměř tři sta litrů motorové nafty odcizil doposud neznámý pachatel v noci z neděle 27. na pondělí 28. září 2009 ze zemědělských strojů v Dolní Kalné a způsobil tak poškozené firmě škodu více než sedm tisíc korun. Policisté v Hostinném zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. V případě dopadení hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.

Zloděj kradl porcelán
Od posledního srpnového dne do neděle 27. 9. 2009 se dosud neznámý pachatel vloupal do rekreační chalupy v obci Rudník a kradl. Zloděj si z objektu odnesl starožitné věci a to hlavně porcelánové talířky, hrnečky, čajový a kávový servis značky Henrieta. Poškozená majitelka si škodu vyčíslila na částku 32 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Pohonné hmoty stále v kurzu
Policisté z Hostinného šetří případ krádeže pohonných hmot, ke kterému došlo z neděle na pondělí 28. 9. 2009. Dosud neznámý pachatel v nočních hodinách násilně vnikl do palivových nádrží osobních motorových vozidel značek Škoda Favorit a Felicia, zaparkovaných na parkovišti v obci Hostinné a odčerpal pětasedmdesát litrů benzínu Natural 95. Poškození majitelé svých plechových miláčků si škodu vyčíslili na necelých 22 tisíc korun. Za trestné činy krádež provedené vloupáním a poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.

Nerez nalákal zloděje
Trutnovští policisté ve čtvrtek 24. 9. 2009 zaprotokolovali případ krádeže, ke které došlo v průběhu měsíce září do čtvrtečního rána v Hostinném. Dosud neznámý zloděj z areálu jedné z místních firem odcizil větší množství nerezových trubek a jiných armatur. Zástupce společnosti vyčíslil škodu na 300 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté po pachateli a odcizeném nerezovém materiálu intenzivně pátrají.

Pozor na nezajištěná kola
Ve čtvrtek navečer vyjížděli policisté z Hostinného do jedné z místních restaurací. Dosud neznámý pachatel z chodby zařízení odcizil jednomu ze štamgastů nezajištěné pánské horské jízdní kolo. Majitel bicyklu vyčíslil škodu na 4 tisíce korun. Muži zákona protiprávní jednání dokumentují jako přestupek proti majetku, za který může správní orgán uložit pokutu až do výše 15 tisíc korun.
 
Podvodná výhra
Podvodným jednáním získal dosud neznámý pachatel výhru z hracího automatu v jedné z heren v Hostinném. Po navrtání přístroje „vynálezce“narušil elektrický obvod automatu a způsobil tak připsání kreditu pro hru, který si vzápětí nechal obsluhou vyplatit. Poškozené firmě tak zloděj způsobil škodu téměř 12 tisíc korun. Policisté v Hostinném nyní věc prošetřují jako podezření z trestného činu krádež, za který hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


24. 9. 2009

Nafta nalákala zloděje
Policisté z Hostinného včera dopoledne 23. 9. 2009 zadokumentovali případ krádeže motorové nafty. Dosud neznámý zloděj násilím vnikl na oplocený pozemek jednoho ze zemědělských družstev v Horní Olešnici, kde stálo několik zaparkovaných zemědělských strojů. Lapku nalákaly tři traktory, z jejichž nádrží odčerpal 200 litrů paliva. Zástupce poškozeného agropodniku vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
nprap. Udo Ertner 
 

18. 9. 2009

Dopravní přestupky
V uplynulém pracovním týdnu konali policisté Obvodního oddělení Hostinné dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Bylo provedeno téměř čtyřicet orientačních dechových zkoušek ke zjištění, zda řidič není ovlivněn alkoholem, popřípadě jinou návykovou látkou. V této oblasti porušení zákona zjištěno nebylo. Bylo však odhaleno celkem sedm dopravních přestupků, především nerespektování dopravních značek upravujících přednost v jízdě a přejezdového signalizačního zařízení. Veškeré přestupky byly vyřízeny v blokovém řízení, celková částka uložených pokut byla necelých 7 tisíc korun.
npor. Bc. Marcel Jansa


16. 9. 2009

Nezvaný štamgast

V průběhu noci z pondělí na úterý 15. 9. 2009 dosud neznámý lapka násilím vnikl do jedné z restaurací v obci Dolní Kalná. Nezvaný host z objektu odcizil finanční hotovost a horské jízdní kolo. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
nprap. Udo Ertner


12. 9. 2009

Vloupání do kanceláře

Policisté z Hostinného v pátek ráno 11. 9. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do kanceláře jedné ze zemědělských společností v obci Dolní Kalná. Dosud neznámý pachatel poškodil vybavení objektu, ze kterého následně odcizil finanční hotovost, elektrickou vrtačku, motorovou pilu a náhradní díly k motorovým vozidlům. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na 168 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
nprap. Udo Ertner


27. 8. 2009

Pohonné hmoty lákají

Policisté v Hostinném dokumentují případ násilného vniknutí do palivové nádrže zaparkovaného osobního motorového vozidla Škoda, které stálo na jednom z místních volně přístupných parkovišť. Z krádeže necelých dvaceti litrů benzinu je důvodně podezřelý jednadvacetiletý mladík z Královédvorska, kterého místní policisté vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti. Poškozená škodu vyčíslila na 500 korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
nprap. udo Ertner


21. 8. 2009

Podezření z podvodu
Podezření z podvodného jednání šedesátileté ženy prošetřují policisté v Hostinném od pátku 21. srpna. Žena je podezřelá z toho, že v červenci loňského uzavřela s finanční společností smlouvu o půjčce, převzala hotovost 17 tisíc korun a od té doby neplatí sjednané splátky. Dluh tak včetně úroků vyrostl na bezmála 30 tisíc korun. V případě, že se policistům podvodné jednání podaří prokázat, hrozí ženě za spáchání trestného činu podvod, trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.

Krádež horského kola
Policisté v Hostinném dokumentují od čtvrtka 20. srpna krádež horského jízdního kola Favorit, které bylo odcizeno z dřevěné kolny u rodinného domu v Prosečné. Majitelce tak neznámý pachatel způsobil škodu 8 tisíc korun a spáchal tak trestný čin krádež, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


19. 8. 2009

Upozornění pro řidiče
Královédvorští policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu na to, že dne 22. 8. 2008 v souvislosti s konáním 8.ročníku Motosrazu na Kateřině u Chotěvic, dojde v době od 11:00 hodin do 14:00 hodin ke konání tzv. "Spanilé jízdy". Trasa "Spanilé jízdy" vede nejen po komunikacích  Královédvorska, ale i na komunikacích v okolí Miletína. Trasu jízdy organizátoři stanovili následovně: Chotěvice, Debrné, Mostek, Horní Brusnice, Zvičina, Miletín, Zdobín, Horní Dehtov, Lipnice do Dvůra Králové nad Labem (ul.5.května, 17.listopadu, Legionářská, Nám. T.G.Masaryka, Náměstí Republiky, Nábřeží Wolkerovo-zde po 12 hodině proběhne vystoupení kaskadéra na motocyklu). Poté jízda pokračuje zpět na Kateřinu, směr přes Vítěznou - Huntířov a Kocléřov. Již z uvedené trasy je patrné, že zasáhne větší část Královédvorska. V předchozích ročnících nedošlo k vážnějším problémům při konání této jízdy a policie nepředpokládá, že by tomu bylo letos  jinak. Přesto žádáme účastníky silničního provozu, aby dbali zvýšené opatrnosti při míjení účastníků této jízdy. Navíc není vhodné a bezpečné se svými motorovými vozidly začleňovat se mezi účastníky "Spanilé jízdy".
por. Bc. Jiří Prouza


15. 8. 2009

Krádež trekingového kola

Policisté z Hostinného prošetřují krádež provedenou vloupáním, ke které došlo v několika posledních dnech do sobotního odpoledne 15. 8. 2009. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do sklepní kóje jednoho z obytných domů na sídlišti v Hostinném. Zloděj z uzamčené místnosti odcizil pánské trekingové kolo značky Bergamont stříbrné barvy. Majitelka bicyklu vyčíslila škodu na částku 12 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Jízda bez oprávnění
V rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu kontrolovala v pátek 14. srpna  hlídka policie v Hostinném osobní motorové vozidlo, které řídil čtyřiadvacetiletý muž z České Lípy. Následnou kontrolou policisté zjistili, že muž nejen, že nevlastní řidičský průkaz, ale již v minulosti mu byl soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel. Za spáchání hned dvou trestných činů a to řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí mu teď hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


11. 8. 2009

Krádež dvou horských kol
Krádeže dvou horských jízdních kol značky Leader Fox v celkové hodnotě 35 tisíc korun se o víkendu dopustil doposud neznámý pachatel v Hostinném. Do sklepní kóje jednoho z panelových domů se vloupal po překonání visacího zámku. Muži zákona ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli trest odnětí svobody až tři léta, nebo peněžitý trest. Policie po odcizených kolech intenzivně pátrá.
npor. Bc. Marcel Jansa


4. 8. 2009

Nezvaný host v karavanu
Násilné vniknutí do zaparkovaného karavanu šetří policisté z Hostinného. K případu došlo v časných ranních hodinách v sobotu 1. srpna 2009 na Horské ulici v Hostinném. Dosud neznámý lapka z přívěsu sloužícího k ubytování ukradl dvě herní konzole značky Sony PSP a mobilní telefon Nokia. Poškozený rekreant si škodu vyčíslil na 12 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva tři roky nebo peněžitý trest.
por. Bc. Jiří Prouza


31. 7. 2009

Krádež horského kola
Na policisty v Hostinném se ve čtvrtek ráno 30. 7. 2009 obrátil s žádostí o pomoc čtyřiadvacetiletý muž, kterému dosud neznámý zloděj odcizil z oploceného pozemku jedné ze soukromých firem v centru Hostinného v noci ze středy na čtvrtek jeho horské jízdní kolo značky Kellys. Muži zákona s poškozeným sepsali trestní oznámení a začali po bicyklu intenzivně pátrat. Okradený muž vyčíslil škodu na necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí nenechavci trest odnětí svobody až na dva roky.
nprap. Udo Ertner


30. 7. 2009

Krádež stavebního materiálu
Policisté z Hostinného ve středu 29. 7. 2009 zaprotokolovali případ krádeže stavebního materiálu z areálu koupaliště v obci Rudník.  Dosud neznámý nenechavec z volně přístupného pozemku odcizil v průběhu několika posledních měsíců dřevěné fošny, lepenku, střešní šindele a zahradní lavici. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na částku převyšující 14 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
nprap. Udo Ertner


23. 7. 2009

Krádež mobilního telefonu
Ve středu 22. 7. 2009 oznámila na Obvodní oddělení Policie České republiky v Hostinném šestnáctiletá dívka, že ji dosud neznámý pachatel odcizil mobilní telefon. Zloděj využil zřejmě nepozornosti poškozené v jedné restauraci v obci Rudník a z kabelky, kterou měla položenou na parapetu okna, jí ukradl telefonní přístroj značky Sony Ericsson V580i. Okradená si škodu vyčíslila na částku čtyři a půl tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli pokuta až 15 tisíc korun.
npor. Ing. Jindřich Jandura


20. 7. 2009

Krádež peněženky

V neděli 19. 07. 2009 zahájili policisté z Obvodního oddělení Hostinné úkony trestního řízení ve věci trestného činu krádeže a neoprávněného držení platební karty. Ke krádeži došlo o víkendu  minulého týdne ve večerních hodinách, kdy  návštěvník autokempu v obci Dolní Kalná byl okraden neznámým pachatelem. Zloděj mu zřejmě ze zadní kapsy kalhot odcizil kožené pouzdro, ve kterém měl uloženy své osobní doklady, peníze a platební kartu. Tímto jednáním se pachatel dopustil výše uvedených trestných činů za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky nebo peněžitý trest.
npor. Ing. Jindřich Jandura


13. 7. 2009

Požár dvou vozidel
V sobotu 11. 07. 2009 policisté Oobvodního oddělení Policie ČR Hostinné zahájili úkony trestního řízení ve věci požáru osobního motorového vozidla, ke kterému došlo v v nočních hodinách v Hostinném. Dosud neznámý pachatel za pomocí hořlavé  látky zapálil přední část zaparkovaného vozidla Škoda Roomster,kdy se následně požár přenesl na celé vozidlo, které bylo ohněm zcela zničeno. Požárem vznikla majiteli vozidla škoda  ve výši 450 tisíc korun. Částečně bylo zasaženo i  vozidlo parkující vedle  hořícího vozidla a i na tomto  vznikla škoda ve výši 30 tisíc korun. Popsaným jednáním se  neznámý pachatel dopustil trestného činu  poškozování cizí věci a v případě jeho dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
npor. Ing. Jindřich Jandura


10. 7. 2009

Krádež jízdního kola
Policisté prošetřují okolnosti krádeže horského jízdního kola zn. Leader Fox stříbrnošedé barvy, které neznámý pachatel odcizil ze sklepních prostor domu v Rudníku. Pachatel při krádeži nepoužil násilí a vzhledem k tomu, že způsobil škodu do pěti tisíc korun, v případě jeho dopadení mu hrozí sankce za přestupek proti majetku a to pokuta do výše patnáct tisíc korun.

Dohled nad BESIP
Během uplynulého pracovního týdne konali policisté v Hostinném dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Činnost byla zaměřena především na hlavní průtah městem, tedy silnici II. tř. č. 325. Policisté touto činností zjistili a v blokovém řízení projednali celkem sedm dopravních přestupků a uložili pokuty v částce čtyři tisíc korun.
npor. Bc. Marcel Jansa


3. 7. 2009

Ohrožování mravní výchovy mládeže
Policisté v Hostinném prověřují podezření ze spáchání trestného činu Ohrožování mravní výchovy, kterého by se mohla dopustit pětatřicetiletá žena tím, že více než jeden měsíc bez omluvy neposílala svoji nezletilou dceru do školy a po změně bydliště ji nepřihlásila k povinné školní docházce. V případě, že bude ženě spáchání trestného činu prokázáno, hrozí ji trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zloděj kradl DVD
Ze středy na čtvrtek 2. 7. 2009 se dosud neznámý pachatel vloupal do plechové bedny na časopisy a noviny u jedné z místních prodejen na náměstí v Hostinném. Pachatel ukradl pět časopisů a na dvě desítky DVD nosičů. Zástupce poškozené firmy škodu vyčíslil na částku převyšující dvanáct set korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
npor. Bc. Marcel Jansa


29. 6. 2009

Alkohol za volant nepatří

Policisté z Hostinného v neděli odpoledne 28. 6. 2009 krátce po páté hodině zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města na Horské ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Škoda. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Provedenou lustrací muži zákona zjistili, že muž sedící za volantem není držitelem předepsaného řidičského oprávnění. Z důvodu zvláštního vyjadřování a nekontrolovaným pohybům muži zákona dvaadvacetiletého mladíka vyzvali i k orientační dechové zkoušce. Provedená prověrka na zjištění alkoholu hovořila v neprospěch muže sedícího za volantem. Přístroj prokázal přes jednu promile v dechu nezodpovědného řidiče, kterému policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.
npor. Bc. Marcel Jansa


25. 6. 2009

Opět řízení bez dokladů
Policisté z Hostinného zastavili ve středu odpoledne 24. 6. 2009 při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na Horské ulici ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Ford. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů. Muži zákona lustrací zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž sedící za volantem není držitelem řidičského oprávnění a navíc má Okresním soudem v Mělníku vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Policisté nezodpovědnému neřidiči sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok.
Druhého nezodpovědného neřidiče zastavili ve středu odpoledne tentokrát vrchlabští policisté mezi Lánovem a Kunčicemi nad Labem. Mladík sedící za řidítky motocyklu nebyl rovněž držitelem řidičského oprávnění, které by ho opravňovalo řídit jednostopé vozidlo. Rovněž v tomto případě policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. 

Pivní náčiní terčem zloděje
V pátek 19. 6. 2009 oznámila na obvodním oddělení v Hostinném šestapadesátiletá žena násilné vniknutí do stánku místního fotbalového hřiště v obci Staré Buky. Dosud neznámý pachatel se vloupal do objektu s občerstvením a ukradl výčepní chlazení, narážecí hlavu, nerezový odkapávač a výčepní kohouty. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na částku 22 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
npor. Bc. Marcel Jansa


19. 6. 2009

Branný den v ZŠ Rudník

Dne 19. června se policisté Obvodního oddělení Hostinné zúčastnili branného dne v  Základní škole v Rudníku. Jeho součástí byla i simulace požáru a vyproštění osoby z objektu, což provedlo družstvo hasičů SDH Rudník.  Po ukončení akce proběhla přednáška o bezpečnosti chodců a cyklistů v silničním provozu a následná diskuse s žáky 1. až 5. třídy, tedy asi 85 dětmi, doplněná o ukázku policejní techniky a výstroje policisty pořádkové jednotky.
npor. Bc. Marcel Jansa

17. 6. 2009

Vloupání do kolny

Policisté v Hostinném prošetřují krádež provedenou vloupáním do dřevěné kolny v Klášterské Lhotě, které se dopustil dosud neznámý pachatel v době od 11. do 15. června 2009. Zloděj vnikl do kolny za použití násilí a odcizil úhlovou brusku, přímočarou pilu, elektrický šroubovák a jiné elektrické nářadí. Poškozený si škodu vyčíslil na částku dva a půl tisíce korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.
npor. Bc. Marcel Jansa


11. 6. 2009

Vloupání do rodinného domu
Policisté z Hostinného ve středu odpoledne 10. 6. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do jednoho z rodinných domů v obci Prosečné. Dosud neznámý pachatel v průběhu středečního dne násilím vnikl do objektu, ze kterého odcizil DVD přehrávač, domácí kino a jeden reproduktor. Majitel nemovitosti vyčíslil předběžně škodu na necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.

Zloděj ukradl obraz
Policisté Obvodního oddělení Policie ČR z Hostinného šetří případ krádeže, ke kterému došlo první červnový víkend v obci Rudník - Javorník. V pondělí 8. června 2009 oznámila sedmdesátiletá žena vloupání do rekreační chalupy. Šetřením policisté zjistili, že dosud neznámý pachatel násilně vnikl do objektu a ukradl obraz – olejomalbu od akademického malíře Adolfa Doležela s motivem soutoku Labe a Orlice. Poškozená si škodu vyčíslila na více než 9 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci.
npor. Bc. Marcel Jansa


5. 6. 2009

Litina terčem zloděje

V průběhu noci ze středy na čtvrtek 4. 6. 2009 odcizil dosud neznámý pachatel u mycí rampy mezi místními garážemi v obci Rudník šest litinových kanalizačních roštů. Zástupce poškozené asociace vyčíslil škodu na částku necelých 5 tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.
nprap. Udo Ertner

Z nádrže zmizel benzin
Policisté z Hostinného ve čtvrtek 4. 6. 2009 dopoledne v Rudníku zaprotokolovali i druhý případ, kterým je krádež pohonných hmot. Dosud neznámý lapka odcizil z nádrže zaparkovaného osobního motorového vozidla, které stálo před jedním z místních rekreačních objektů pětadvacet litrů benzinu. Majitelka automobilu vyčíslila škodu na necelých 800 korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun.
nprap. Udo Ertner


4. 6. 2009

Pozor na osobní věci

Policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky z Hostinného zadokumentovali případ, který se stal první červnový den. Ve středu 3. 6. 2009 oznámil policistům dvaapadesátiletý muž, že při návratu do vlasti z Amsterodamu si v letadle zapomněl v prostoru mezi sedadly příruční zavazadlo „ledvinku“. Dosud neznámý pachatel zavazadlo našel, ale nevrátil. Muž tak přišel o hotovost v cizí měně, dvě platební karty, osobní doklady a služební mobilní telefon značky Nokia 6120. Poškozený si škodu vyčíslil na částku 40 tisíc korun. Za trestný čin zatajení věci a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo propadnutí věci. Spisový materiál byl dle místní příslušnosti předán kolegům z cizinecké policie Praha – Ruzyň.
nprap. Bc. Jiří Prouza


29. 5. 2009

Zloděj ukradl peníze
Z úterý na středu 28. 5. 2009 dosud neznámý pachatel násilně vnikl do jedné z místních restaurací v obci Dolní Kalná a kradl. Zloděj z objektu odcizil finanční hotovost. Poškozený si škodu vyčíslil na částku necelých 8 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
npor. Bc. Marcel Jansa


25. 5. 2009

Rodinný dům nalákal zloděje
V průběhu pátečního dne 22. 5. 2009 dosud neznámý lapka násilím vnikl do jednoho z rodinných domů v Hostinném na ulici Pod Lesem. Zloděj se v objektu zaměřil na finanční hotovost, hodinky a šperky. Majitelka nemovitosti vyčíslila škodu na necelých 143 tisíc korun. Za trestný čin krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
npor. Bc. Marcel Jansa


19. 5. 2009

Řídil bez dokladů a opilý
Policisté z  Hostinného zastavili v pondělí večer 18. 5. 2009 krátce před dvaadvacátou hodinou při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Škoda. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Kontrolou policisté zjistili, že muž sedící za volantem Favoritu není držitelem řidičského oprávnění. Navíc nezodpovědný účastník silničního provozu usedl za volant automobilu pod vlivem alkoholu. Dvaadvacetiletý mladík si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Pozor na nevybuchlou munici 
Policisté z Hostinného v neděli odpoledne 17. 5. 2009 vyjížděli do obce Čermná-Podhájí. Pětadvacetiletý muž policistům telefonicky oznámil, že v lesním porostu poblíž místní kapličky našel nevybuchlou munici. Muži zákona místo zabezpečili a přivolali policejního specialistu na zajišťování výbušnin. Pyrotechnik nevybuchlé protipancéřové dělostřelecké granáty z období druhé světové války zajistil a odvezl k následnému zneškodnění. Policie České republiky žádá všechny občany, aby v případě nálezu jakéhokoliv předmětu, který připomíná munici, ihned kontaktovali linku 158. Na nalezené věci v žádném případě nesahejte.
nprap. Udo Ertner


15. 5. 2009

Dům navštívil nezvaný host

V průběhu čtvrtečního dne 14. 4. 2009 dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jednoho z rodinných domů v obci Rudník-Javorník. Zloděj z obytných částí domu odcizil finanční hotovost, šperky a tři litry destilátu. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na částku převyšující 73 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Po dosud neznámém lapkovi policisté intenzivně pátrají.

Alkohol za volant nepatří
Policisté z  Hostinného zastavili ve středu večer 13. 5. 2009 krátce před dvaadvacátou hodinou při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v centru města na ulici Karla Čapka ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Ford. Policejní hlídka řidiče vyzvala k předložení dokladů potřebných k řízení automobilu. Po provedené kontrole muži zákona  muže sedícího za volantem vyzvali k provedení dechové zkoušky. Přístroj prokázal hodnotu 0,3 promile alkoholu v jeho dechu. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích může správní orgán obviněnému uložit vysokou pokutu a zákaz řízení motorových vozidel.
npor. Bc. Marcel Jansa


12. 5. 2009

Barevné kovy stále lákají

V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána  11. 5. 2009 dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jednoho z právě rekonstruovaných bytů v centru Hostinného. Dosud neznámý zloděj z objektu odcizil mosazný spojovací materiál. Majitel nemovitosti vyčíslil škodu na necelých 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. 
nprap. Udo Ertner
      

11. 5. 2009

Pozor na kapesní krádeže

V průběhu noci ze soboty na neděli 10. 5. 2009 využil dosud neznámý pachatel nepozornosti šestadvacetileté návštěvnice jednoho z barů v obci Prosečné, které v nestřeženém okamžiku z kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno odcizil její peněženku. V době krádeže se v portmonce nacházela finanční hotovost, platební karta a osobní doklady. Oběť kapesní krádeže vyčíslila škodu na osm set korun. Za trestný čin krádež a neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor.
npor. Bc. Marcel Jansa


4. 5. 2009

Překvapený chalupář
Ve čtvrtek 30. 4. 2009 si přijel po delší době odpočinout na svou rekreační chalupu  v obci Chotěvice majitel  tohoto  objektu. Ihned po příjezdu však zjistil alarmující skutečnosti. Dosud neznámý pachatel mu navezl na jeho louku  přiléhající k chalupě pět  velkých hromad kamení s hlínou. Navíc po chvilce zjistil, že neznámý pachatel ze stromořadí za jeho chalupou  pořezal a odcizil tři vzrostlé javory. Uvedených skutečností se mohl dopustit  jeden nebo i více pachatelů , nezávisle na  sobě, ale  v obou případech jde o jednání, kdy  došlo k porušení  zákona a  soukromého vlastnictví .
npor. Bc. Marcel Jansa


30. 4. 2009

Vandal řádil v Hostinném
V průběhu uplynulého víkendu do pondělního poledne 27. 4. 2009 dosud neznámý pachatel rozbil v Hostinném na ulici Husitské silnostěnnou skleněnou výplň zemního osvětlení místní Olivetské kaple. Zástupce města vyčíslil škodu na 20 tisíc korun. Za trestný čin poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na jeden rok. Policie České republiky žádá občany, kteří by k uvedenému případu mohli uvést jakoukoli informaci, nechť ihned kontaktují Obvodní oddělení v Hostinném.
nprap. Udo Ertner


 

28. 4. 2009

Vloupání do bytů v panelových domech
V průběhu pondělního dne 27. dubna 2009 došlo na trutnovském okrese ke čtyřem případům násilného vniknutí do bytů v panelových domech.
První dva případy zadokumentovali policisté ve Vrchlabí v pondělí odpoledne. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do dvou bytů panelového domu v centru Vrchlabí na Školní ulici. Zloděj či zloději se v domácnostech zaměřili na finanční hotovost a šperky. Majitelé vrchlabských bytů vyčíslili škodu na necelých 27 tisíc korun.
Podobný případ řeší i trutnovští policisté. V průběhu pondělního dne navštívil dosud neznámý host rovněž dva byty panelového domu v Trutnově na Šestidomí v Papírenské ulici. Zájmem pachatele či pachatelů byla rovněž finanční hotovost a šperky. Majitelé bytů v tomto případu vyčíslili škodu na necelých 62 tisíc korun. Muži zákona v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže provedené vloupáním, porušování domovní svobody a v jednom případu poškozování cizí věci. Za uvedené trestné činy hrozí nenechavcům trest odnětí svobody až na tři roky. Policie České republiky žádá všechny občany, kteří by mohli k uvedeným případům či pohybu podezřelých osob v panelových domech v Trutnově na Šestidomí či ve Vrchlabí na Školní ulici uvést jakoukoliv informaci, nechť prosím ihned volají bezplatnou telefonní linku 158. Policisté tímto rovněž žádají širokou veřejnost, aby v případě zaznamenání jakéhokoli pohybu neznámých osob v chodbách panelových domů či  podezřelého hluku, který může připomínat páčení, ihned kontaktovali linku 158 či místně příslušné policejní oddělení.
nprap. Udo Ertner 


27. 4. 2009

Výborná policejní práce
Policisté z Hostinného v sobotu večer 25. 4. 2009 krátce po desáté hodině večerní díky výborné místní a osobní znalosti vypátrali v centru Hostinného dvaatřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, který vydal Okresní soud v Trutnově, skončil zadržený na policejním útvaru. Po provedení nezbytných úkonů muži zákona eskortovali omezeného na osobní svobodě do jedné z vazebních věznic.
nprap. Udo Ertner


23. 4. 2009

Krádež mobilu
Ve středu 22. 4. 2009  byly policisty v Hostinném zahájeny úkony trestního řízení ve věci krádeže mobilního telefonu značky Sony Ericsson. K celé události  došlo za okolností, kdy  pachatel  využil  nepozornosti návštěvníka vinárny, kterému z kapsy bundy odložené na věšáku odcizil mobilní telefon.  Hodnota  telefonu byla majitelem vyčíslena na 6 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


20. 4. 2009

Vloupání do prodejny
Ve čtvrtek 16. 4. 2009 byly policisty v Hostinném zahájeny úkony trestního řízení ve věci vloupání do prodejny  potravin v centru města. Dosud neznámý pachatel vnikl násilím v noční ze středy na čtvrtek do provozovny, kde z pokladny odcizil finanční hotovost ve výši 11 tisíc korun. Uvedeným jednáním se pachatel dopustil  trestného činu krádeže provedené vloupáním, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


15. 4. 2009

Napadení se zbraní
 Podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a trestného činu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci prošetřují policisté z Hostinného od soboty 11. dubna 2009. Poškozený byl údajně fyzicky napaden dvaačtyřicetiletým mužem a to se zbraní v ruce. Útoku navíc předcházelo vyhrožování usmrcením. Okolnosti případu jsou předmětem dalšího prověřování, nicméně v případě prokázání viny hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa

Požár lesního porostu
 Od pátku 10. dubna 2009 prošetřují policisté z Hostinného příčinu požáru lesního porostu v katastru obce Chotěvice.  Požár zachvátil asi 30 arů lesní plochy a způsobil škodu přibližně 20 tisíc korun. V tomto období se zdaleka nejedná o ojedinělý případ požáru lesních porostů a mýtin. Vyzýváme proto občany, aby při návštěvě lesa dbali zvýšené opatrnosti.
npor. Bc. Marcel Jansa


8. 4. 2009

Betonové panely zmizely
Policisté Obvodního oddělení z Hostinného šetří případ krádež stavebního materiálu. Dosud neznámý pachatel odcizil z volného prostranství bývalého letiště, v katastru obce Chotěvice, třicet jedna kusů silničních betonových panelů. Ke krádeži mělo dojít od října loňského roku do úterý 7. dubna 2009. Poškozený si škodu vyčíslil na částku převyšující 228 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


2. 4. 2009

Nezvaný host v domě
Policisté z Hostinného šetří případ vloupání do rodinného domku, ke kterému došlo z úterý na středu 1. 4. 2009 v obci Chotěvice. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do objektu a ukradl starožitné předměty, knihy, dalekohled a vzduchovou pušku. Poškozený si škodu vyčíslil na necelých 17 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.
nprap. Jiří Prouza


31. 3. 2009

Vloupání do domu
Policisté z Hostinného v pondělí odpoledne 30. 3. 2009 zadokumentovali případ násilného vniknutí do bytu jednoho z řadových domů v obci Dolní Olešnice – Okálov. Dosud neznámý zloděj v průběhu pondělního dne vnikl do objektu, ze kterého odcizil notebook značky MSI stříbrné barvy. Majitel domu vyčíslil škodu na částku 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
npor. Bc. Marcel Jansa
 

30. 3. 2009

Řídil i přes vyslovený zákaz
Policisté z Obvodního oddělení Hostinné v pátek krátce před polednem 27. 3. 2009 zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole v obci Rudník - Bolkov jednapadesátiletého řidiče motorového vozidla Škoda Octavia. Provedenou kontrolou muži zákona zjistili, že muž sedící za volantem není držitelem řidičského oprávnění a navíc má Městským úřadem ve Vrchlabí vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Za trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu v co nejkratší době na okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.
nprap. Udo Ertner


27. 3. 2009

Krádež dřevní hmoty
Policisté z Hostinného prošetřují případ krádeže dřevní hmoty, které se dopustil doposud neznámý pachatel tím, že v lesním porostu poblíž Hostinného vytěžil 15 metrů kubických dřevní hmoty a způsobil tak majiteli škodu 7 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za který hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa

Krádež motocyklu
Terénní motocykl Yamaha WR 250F si jako svoji kořist vyhlédl neznámý zloděj, který v době od 25. do 26. března násilím vnikl do garáže u rodinného domu v Rudníku a majiteli motocyklu tak způsobil škodu 90 tisíc korun. Policisté z Hostinného ve věci zahájili úkony trestního řízení a okamžitě začali po odcizeném motocyklu pátrat. Pachateli hrozí za trestný čin krádeže provedené vloupáním a neoprávněného užívání cizí věci trest odnětí svobody až na tři léta, nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


26. 3. 2009

Krádež peněz v učilišti
Od úterý 24. března pátrají policisté z Hostinného po neznámém pachateli, který se za použití násilí vloupal do plechové skříně v kanceláři zdejšího učiliště a odcizil tam finanční hotovost bezmála tisíc korun. V případě jeho dopadení mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, případně peněžitý trest. npor. Bc. Marcel Jansa


20. 3. 2009

Opětovná krádež jízdních kol
Policisté z Hostinného prošetřují krádež dvou horských jízdních kol, které v dopoledních hodinách dne 18. března odcizil neznámý pachatel ze sklepní kóje panelového domu na Sídlišti v Hostinném a způsobil tak jejich majiteli škodu 11 tisíc korun. V poslední době jde již o třetí takový případ, kdy pachatel překoná visací zámky sklepních kójí a s odcizenými jízdními koly nepozorovaně zmizí.
npor. Bc. Marcel Jansa


20. 3. 2009

Podnapilý řidič ve vozidle zaměstnavatele
V noci ze středy na čtvrtek 19. března zadrželi policisté z Hostinného třiadvacetiletého mladíka, který se posilněn alkoholem vydal na projížďku nákladním vozidlem svého zaměstnavatele. Překážkou mu nebyla ani skutečnost, že řidičský průkaz nikdy nevlastnil, což mohlo být i příčinou toho, že s vozidlem lehce havaroval. Mladíkovi bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa
 

18. 3. 2009

Pozor na podvodníky
Policisté z Hostinného prošetřují podezření ze spáchání trestného činu podvodu, kterého se dopustil dosud neznámý pachatel prostřednictvím jednoho z aukčních serverů. Celou věc policistům oznámil devatenáctiletý mladík, který v aukci vyhrál dražbu počítače. Zájemce o výpočetní techniku převedl na účet prodávajícího požadovanou částku necelých 9 tisíc korun, vyhrané  zboží mu však zasláno nebylo. Podvodníkovi teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.
 Veřejnost bychom tímto chtěli upozornit, že to zdaleka není ojedinělý případ, který policisté prošetřují. Scénář podvodu je přitom vždy stejný, převod peněz na účet je vyžadován vždy před zasláním zboží a po jejich převedení prodávající na výzvy nereaguje. Doporučujeme proto zvolit osobní odběr zboží, nebo platbu dobírkou.
npor. Bc. Marcel Jansa


13. 3. 2009

Řidiči porušovali zákon
V uplynulém týdnu bylo policisty na silnicích  v Hostinném zjištěno celkem 11 dopravních přestupků. Jednalo se převážně o nerespektování dopraví značky „Stůj, dej přednost v jízdě !“, dále stání v místech, kde je to zakázáno dopravní značkou a v neposlední řadě držení hovorového zařízení v ruce během jízdy, nebo porušení ustanovení o osvětlení vozidel. Všechny přestupky byly na místě projednány v blokovém řízení a celková částka uložených pokut je 9 tisíc korun. V kontrolách dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu budou policisté v Hostinném pokračovat i nadále.
npor. Bc. Marcel Jansa


11. 3. 2009

Bicykl terčem zloděje
V průběhu uplynulého víkendu do pondělního rána 9. 3. 2009 dosud neznámý pachatel násilím vnikl do sklepní kóje jednoho z činžovních domů v obci Hostinné. Zloděj z místnosti odcizil dámské trekingové kolo značky Rock Machine stříbrné barvy s černými nápisy. Poškozený majitel vyčíslil škodu na 5 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
npor. Bc. Marcel Jansa


9. 3. 2009

Rodinný dům terčem zloděje
V průběhu sobotního večera 7. 3. 2009 dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jednoho z rodinných domů v obci Rudník. Zloděj z objektu odcizil starožitnosti, dva holící strojky, náramkové hodinky, fotoaparát a paroží. Majitel objektu vyčíslil škodu na 27 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
nprap. Udo Ertner


6. 3. 2009

Krádež finanční hotovosti
Policisté v Hostinném ve čtvrtek odpoledne zadokumentovali případ krádeže finanční hotovosti. Dosud neznámý pachatel odcizil ve středu odpoledne 4. 3. 2009 na místní poště poškozené z volně odložené tašky finanční hotovost. Poškozená vyčíslila škodu na částku převyšující 1 tisíc korun. Za přestupek proti majetku hrozí obviněnému pokuta až do výše 15 tisíc korun. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor.
nprap. Udo Ertner


5. 3. 2009

Jízda bez řidičského průkazu
Ve středu 4. 3. 2009 prováděla hlídka Obvodního oddělení Policie České republiky Hostinné dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Po třinácté hodině zastavila na Nádražní ulici osobní motorové vozidlo tovární značky Škoda Favorit  a vyzvala řidiče, aby předložil řidičský průkaz. Lustrací policisté zjistili, že jednačtyřicetiletý řidič není vlastníkem žádného dokladu potřebného k řízení motorového vozidla. Muži zákona hříšníkovi sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Za protiprávní jednání může soud neřidiči uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest. Věc policisté zadokumentovali ve zkráceném přípravném řízení, aby se podezřelý co nejdříve dostal před soud.
nprap. Jiří Prouza


23. 2. 2009

Ubránila se útoku mladíka
Dne 22. února přijali policisté Obvodního oddělení v Hostinném trestní oznámení čtyřiapadesátileté ženy, která byla odpoledne téhož dne v centru Hostinného napadena šestnáctiletým mladíkem. Ten využil příležitosti, kdy žena procházela sama odlehlou ulicí a zezadu k ní přiskočil a snažil se jí vytrhnout kabelku s osobními věcmi. Žena se však nezalekla a mladíkovi se ubránila. Krátce po oznámení byl provinilec policisty dopaden a v současné době čeká na rozhodnutí soudu, zda bude stíhán vazebně. V daném případě je jeho skutek posuzován jako provinění z loupeže, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na pět let.
npor. Bc. Marcel Jansa


20. 2. 2009

Odcizená Babeta
V průběhu čtvrtečního dne 19. 2. 2009 dosud neznámý pachatel násilím vnikl do kolárny v jednom z panelových domů v Hostinném. Zloděj z místnosti odcizil motocykl značky Jawa 210 Babeta, zelené barvy. Majitel dopravního prostředku vyčíslil škodu na 6 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním a neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Po malém motocyklu policisté intenzivně pátrají.
npor. Bc. Marcel Jansa


19. 2. 2009

Muž v pátrání zadržen
Ve středu dopoledne 19. 2. 2009 vypátrali díky výborné místní a osobní znalosti policisté z Hostinného v obci Klášterská Lhota pětatřicetiletého muže, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Po provedení nezbytných úkonů muži zákona eskortovali muže omezeného na osobní svobodě na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody do jedné z vazebních věznic.
npor. Bc. Marcel Jansa


17. 2. 2009

Vymyšlené přepadení
V úterý  odpoledne 17. 2. 2009 oznámil policistům v Hostinném sedmnáctiletý mladík, že byl v jedné z restaurací v centru Hostinného přepaden neznámými pachateli, kteří ho měli násilím donutit k vydání mobilního telefonu. Policisté ihned po tomto oznámení provedli ohledání místa činu, s údajným poškozeným sepsali protokol o trestním oznámení a na celé věci muži zákona intenzivně pracovali. Necelých čtyřiadvacet hodin po oznámení policisté na základě výpovědí svědků zjistili, že si výtečník celé přepadení vymyslel, což sám i přiznal. Několikahodinová práce desítky policistů přišla vniveč. Zadokumentovaný případ bude v co nejbližší době odložen, neboť se případ nestal.
npror. Bc. Marcel Jansa


9. 2. 2009

Další řidič bez dokladů
Policisté z Hostinného v neděli večer 8. 2. 2009 krátce před desátou hodinou zastavili při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole na ulici Nádražní v centru Hostinného osobní motorové vozidlo značky Audi. Policisté řidiče vyzvali, aby předložil doklady potřebné k řízení vozidla. Policejní hlídka kontrolou zjistila, že osmačtyřicetiletý muž sedící za volantem automobilu není držitelem řidičského oprávnění. Muži zákona uvedenému neřidiči sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletně zpracovaného spisu na Okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.
npor. Bc. Marcel Jansa


5. 2. 2009

Tři týdny léčení
Ve čtvrtek 5. února 2009 zahájili policisté v Hostinném úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. Protiprávního jednání se měl dopustit devětačtyřicetiletý muž již v říjnu loňského roku. Podezřelý měl v jedné z místních restaurací fyzicky napadnout čtyřiačtyřicetiletého hosta a způsobit mu zranění v obličeji, které si vyžádalo lékařské ošetření a následné léčení v délce tří týdnů. Za trestný čin ublížení na zdraví a výtržnictví může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
npor. Bc. Marcel Jansa


4. 2. 2009

Útěkář znovu na útěku
Ve středu odpoledne 4. 2. 2009 oznámil pracovník jednoho z výchovných ústavů policistům v Hostinném útěk jejich svěřence, který má Okresním soudem v Ústí nad Labem nařízenu ústavní výchovu. Sedmnáctiletého mladíka vychovatel převážel v osobním motorovém vozidle Škoda poté, co byl zadržen při předešlém útěku. Chlapec využil zastávky u benzinové čerpací stanice a vzal opět nohy na ramena. Policisté po uvedeném mladíkovi opět vyhlásili celostátní pátrání.
npor. Bc. Marcel Jansa


27. 1. 2009

Vloupání do stavební buňky
V době od pátečního večera do pondělního rána 26. 1. 2009 dosud neznámý pachatel násilím vnikl do stavební buňky, která stojí na volně přístupném místě v obci Rudník – Javorník. Z objektu zloděj odcizil domácí vodárnu značky Alko a propanbutanovou láhev s namontovaným vařičem. Zástupce poškozené firmy vyčíslil škodu na  4 tisíce korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
npor. Bc. Marcel Jansa


22.1.2009

Zloděj kradl v rodinném domě
Policisté Obvodního oddělení Hostinné šetří případ násilného vniknutí do rodinného domku v obci Dolní Olešnice, ke kterému došlo ve středu 21. 1. 2009. Dosud neznámý pachatel po vloupání odcizil příruční trezorek s finanční hotovostí, šperky, archivní vína, lihoviny a potraviny. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku převyšující 82 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a porušování domovní svobody hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


21. 1. 2009

Muž v pátrání skončil v poutech
V úterý dopoledne 21. ledna 2009 byl díky výborné místní a osobní znalosti policistů z Hostinného v obci Rudník vypátrán třiapadesátiletý muž, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Na výtečníka vydal Okresní soud v Náchodě v roce 2005 příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Po provedení nezbytných úkonů byl muž omezený na osobní svobodě eskortován do vazební věznice, kde byl řádně předán pracovníkům vězeňské služby.
npor. Bc. Marcel Jansa


19. 1. 2009

Zloděj vykradl automat
V pondělí 19. 1. 2009 v nočních hodinách dosud neznámý pachatel násilně vnikl do hracího automatu v jednom restauračním zařízení na náměstí v Hostinném a za provozu ukradl finanční hotovost ve výši necelých 6 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, propadnutí věci nebo peněžitý trest.
npor. Bc. Marcel Jansa


15. 1. 2009

Uprchlý chovanec sám vyhledal policii
V ranních hodinách dne 15. ledna 2009 se policistům z Hostinného přihlásil nezletilý mladík, který o sobě tvrdil, že utekl z Výchovného ústavu Vidnava. Muži zákonu mladíka zkontrolovali a v registru hledaných a pohřešovaných osob zjistili, že chovance nepostrádá pouze jeho vychovatel, ale i soudce Okresního soudu v Jeseníku, který na něho vydal příkaz k zatčení. Na jeho podkladě byl nezletilec k soudci eskortován a následně předán pracovníkům VÚ Vidnava.
npor. Bc. Marcel Jansa


15.1.2009

Muž hledán v celé Evropě
V nočních hodinách dne 15. ledna 2009 zajistili policisté z Hostinného cizího státního příslušníka. Po uvedeném muži bylo vyhlášeno pátrání v Schengenském informačním systému. Cizince postrádaly justiční orgány jeho rodné vlasti. Když muž potřebné údaje policistům sdělil, nic nebránilo jeho propuštění na svobodu.
npor. Bc. Marcel Jansa


14. 1. 2009
Mladík předán zpět do ústavu
Dne 14. ledna 2009 policisté z Hostinného prováděli kontrolu v jednom z místních restauračních zařízení. Muži zákona mezi hosty vypátrali nezletilou osobu, která procházela registrem celostátně hledaných a pohřešovaných osob od prosince loňského roku.  Mladíka postrádal jeden z výchovných ústavů, který mu v současné době poskytuje ústavní výchovu. Tomuto zařízení byl také svěřenec policisty  následujícího dne předán.
npor. Bc. Marcel Jansa

13. 1. 2009

Hledané vozidlo putovalo zpět do Jihlavy
V úterý 13. 1. 2009 se policistům z Hostinného podařilo vypátrat a zajistit v obci Prosečné osobní motorové vozidlo Škoda 120L. Uvedený automobil procházel registrem celostátně hledaných motorových vozidel od června loňského roku. Škodovku užíval sedmadvacetiletý muž z Prosečné, který ačkoli vozidlo sám neodcizil, musel se s ním rozloučit. Šestatřicetiletá majitelka z Jihlavy byla policisty vyzvána, aby si automobil převzala na Obvodním oddělení v Hostinném.
npor. Marcel Jansa


11. 1. 2009

Policisté uložili pokuty za 8 tisíc korun
Za uplynulý víkend bylo v rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu policisty z Hostinného zjištěno celkem 7 dopravních přestupků. Uvedené přestupky policisté vyřídili s řidiči na místě v blokovém řízení částkou 8 tisíc korun. V jednom případě se jednalo o nerespektování signalizace přejezdového zabezpečovacího zařízení. Takovéto počínání nezodpovědného řidiče je podle zákona „odměněno“ pokutou ve výši 2,5 tisíce korun. Navíc  příslušný orgán obce s rozšířenou působností připíše přestupci na jeho konto 6 bodů. Ostatní přestupky spočívaly v nerespektování zákazu stání a dopravních značek, které upravují přednost v jízdě.
npor. Marcel Jansa


25. 10. 2008 

Za vloupání hrozí pachateli až dva roky za mřížemi
Policisté z Hostinného vyjížděli v sobotu večer 25.10.2008 do Chotěvic, kde zadokumentovali případ krádeže provedené vloupáním. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do jedné z novostaveb rodinného domku. Z objektu zloděj odcizil černý batoh s písemnostmi, oděvní svršky, hmoždíř, potraviny a alkoholické nápoje. Poškozeným byla škoda vyčíslena na necelé 4 tisíc korun. Za trestný čin porušování domovní svobody a krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky.
nprap. Udo Ertner


6. 10. 2008

Měď nalákala zloděje
Policisté Obvodního oddělení Policie České republiky Hostinné šetří případ vloupání do jedné z místních firem na ulici Slévárenská, ke kterému došlo od pátku do pondělí 6.10.2008. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl do areálu a potom i do objektu údržbářské dílny, kde demontoval trafo, rozbil tři elektro cívky s měděným vinutím a ukradl 80 kg měděných pásků. Zástupcem poškozené firmy byla škoda vyčíslena na částku převyšující 100 tisíc korun. Za trestný čin krádež provedené vloupáním a poškozování cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest. Odcizená měď s největší pravděpodobností skončí v některé z výkupen barevných kovů.
prap. Jiří Prouza

vytisknout  e-mailem