Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hory si vyžádaly další život

TRUTNOVSKO - Žádáme všechny návštěvníky Krkonoš o opatrnost. 

Místo pátrací akceMísto pátrací akce
Ve středu navečer 3. 9. 2014 bylo policistům v Peci pod Sněžkou oznámeno pohřešování jednaosmdesátiletého seniora, který odešel v dopoledních hodinách téhož dne na sběr lesních plodů do údolí Modrého Dolu. Z důvodu, že se zkušený horal z výletu do večerních hodin nevrátil na předem smluvené místo, byla po pohřešovaném po tomto zjištění vyhlášena pátrací akce. Do pátrání se během necelé hodiny zapojilo několik policejních hlídek, které se členy horské služby po pohřešovaném muži začali intenzivně pátrat. Do uvedené akce se ještě ve večerních hodinách zapojil policejní vrtulník. Pátrání probíhalo až do pozdních nočních hodin, kdy musela být akce z důvodu zhoršených povětrnostních podmínek přerušena.
Ve čtvrtek ráno 4. 9. 2014 se nedaleko Modrého Dolu opětovně sešlo na pět desítek policistů, členové horské služby a dobrovolní hasiči, kteří v rojnicích propátrávali těžko přístupný terén až do blízkosti Studničních jam. V uvedeném pátrání všem zasahujícím z výšky opětovně pomáhal i policejní vrtulník.  
Předem vytipovaný prostor byl rozdělen do několika sektorů, které policisté se svými kolegy postupně prohledávali.
Krátce před třináctou hodinou členové horské služby našli tělo pohřešovaného bez známek života v těžko přístupném terénu v jednom ze žlabů Studničních jam. Přesnou příčinu úmrtí by měla objasnit nařízená zdravotní pitva.
Za profesionální a osobní přístup každého, kdo se do shora uvedené pátrací akce zapojil, patří ze strany vedení Územního odboru Policie České republiky v Trutnově velké poděkování.
por. Bc. Udo Ertner
8. 9. 2014 v 10:15
Odkazy do noveho okna

Pátrání 1.

Pátrání 1. 

Detailní náhled

Pátrání 2.

Pátrání 2. 

Detailní náhled

Pátrání 3.

Pátrání 3. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem