Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hororová cesta domů

V pozdní večer se vracela domů. V přítmí křovisek ji napadl neznámý násilník. Poznáte ho? 

Bylo půl jedenácté večer sedmého září, když přijela mladá dívka metrem do stanice Nové Butovice. Nic špatného netuše vyrazila od zastávky potemnělými ulicemi ke svému příbytku. Při tom si ani nevšimla, že jí je v patách neznámý mladík či muž.

Pronásledovatel si počkal, až dívka vešla na cestičku mezi křovím a panelovými domy a zaútočil. Poškozené nejprve nastříkal jednou rukou do očí neznámý sprej a druhou rukou se jí snažil zakrýt ústa, aby nemohla volat o pomoc. To se mu ale napoprvé nepodařilo, neboť se napadená velice vehementně bránila a křičela o pomoc na celé kolo. Proto se dívku pokusil umlčet ještě jednou. Ani na podruhé ale úspěšný nebyl.

Při lítém boji nakonec oba upadli na zem, přičemž napadená stále volala o pomoc. A tento značně hlasitý ryk ji s největší pravděpodobností zachránil od čehokoli horšího. V oknech a na balkonech přilehlých domů se postupně začali objevovat obyvatelé jednotlivých bytů. A právě nechtěných svědků se násilník zřejmě zalekl a z místa utekl dřív, než stihl dívce jakkoli ublížit, nebo ji cokoli uloupit.

Případ prošetřují kriminalisté druhého oddělení druhého policejního obvodu pro podezření z trestného činu loupež, za který pachateli, v případě jeho vypátrání a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Byť detektivové provedli v rámci prošetřování celou řadu úkonů, násilníka se jim do této doby vypátrat a zadržet nepodařilo. Nicméně disponují velice kvalitními záběry bezpečnostních kamer metra, na kterých je podezřelý zachycen.

S ohledem na vážnost celého případu tyto záběry nyní prezentujeme a zároveň prosíme širokou veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud kdokoli mladíka či muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost nebo místo jeho pobytu, předejte prosím tyto informace kriminalistům druhého policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 20. 9. 2017

vytisknout  e-mailem