Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Horko na silnicích

RYCHNOVSKO - Den plný nehod.  

Nehody i návykové látky za volantem zaměstnaly včera rychnovské policisty.  

K vážné dopravní nehodě vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod včera krátce před osmou hodinou ranní na silnici č. I/14 k Podbřezí. Řidič vozu zn. Audi A4 jedoucí od  Chábor přijel ke křižovatce u motorestu Skalka, kde stál jako druhý v koloně za odbočujícím traktorem. Nevyčkal, až bude moci odbočit, rozjel se a odbočil vlevo k obci Podbřezí. Při odbočovacím manévru ale pravou přední částí audi vjel bezprostředně před přední část nákladní soupravy zn. Iveco s návěsem zn. Schwarzmüller. Řidič nákladní soupravy se pokusil zabránit střetu tím, že strhl řízení vpravo, vyjel vpravo mimo komunikaci na travnatý pás a následně na chodník. Ke střetu však i přesto došlo. Záchranáři 30 letého řidiče osobního auta a dva sedmileté chlapce převezli do nemocnice. Nikdo další naštěstí zraněný nebyl. Přítomnost alkoholu policisté u obou řidičů na místě dechovou zkouškou vyloučili. Škoda toto dopravní nehody je vyčíslena na 410.000 korun.

Oznámení o další nehodě přijal operační důstojník v 09:50. Řidiči nákladní soupravy zn. Scania s návěsem zn. Schmitz jedoucí v Hrošce od Ještětic se za jízdy uvolnila vlivem špatného technického stavu upínací spona od plachty. Kovová součástka spadla na silnici, odrazila se a narazila do levého předního blatníku a poté do zpětného zrcátka auta zn. Toyota RAV4, jedoucímu za nákladní soupravou. Dopravní policisté po nehodě na místě zjistili, že i upínací mechanismy u dalších spon plachty jsou natolik opotřebovány, že hrozí jejich upadnutí. Dechové zkoušky na přítomnost alkoholu byly u obou řidičů negativní. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Škoda, kterou ukrajinský řidič kamionu způsobil, je odhadnuta na 10.000 korun.

Další nehoda, kterou dopravní policisté včera šetřili, se stala včera v 07:50 na silnici I./11 za Česticemi. Řidička vozu zn. Škoda Superb, jedoucí k Lípě nad Orlicí zřejmě neodhadla bezpečnostní vzdálenost za vozem zn. Škoda Fabia, jehož řidič zpomaloval, protože se před ním tvořila kolona. Řidička už ani prudkým bržděním nebyla schopna zabránit střetu. Záchranáři odvezli do nemocnice spolujezdkyni z fabie, k žádnému dalšímu zranění nedošlo. Přítomnost alkoholu na místě policisté provedenou dechovou zkouškou u obou řidičů vyloučili. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na  60.000 korun.

Téměř na stejném místě došlo k další havárii v 16:50. Cyklista, jedoucí k Lípě nad Orlicí najel při jízdě po krajnici předním kolem mimo komunikaci, kolo se mu podsmeklo a on upadl na silnici. Záchranáři ho se zraněním  odvezli do nemocnice .Dechová zkouška, kterou u něj policisté na místě provedli, vykázala 2,52 promile alkoholu v dechu. Cyklista jel navíc v místě, kde je platný zákaz vjezdu jízdních kol.

Pod vlivem návykových látek za volant usedli i další dva piráti silnic. Prvního zastavila hlídka kosteleckých policistů v 19:15 v Doudlebách nad Orlicí. Jednadvacetiletý místní mladík projížděl obcí autem zn. Ford Mondeo i přesto, že test na návykové látky u něj vykázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin/metamfetamin. Policisté mu další jízdu na místě zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz.

Druhého hříšníka zastavila hlídka týnišťských policistů ve 21:40 na silnici č. I/11. Na kličkujícího cyklistu upozornil na linku 158 řidič, který se obával o jeho zdraví. Jak se ukázalo, tak důvodně, protože policisté u devětadvacetiletého muže jedoucího od Třebechovic pod Orebem směrem na Týniště nad Orlicí naměřili 2,52 promile alkoholu v dechu. Muž navíc nebyl za soumraku řádně osvětlen, světlo na horském kole měl jen vzadu. Jak muži zákona zjistili, cyklista měl i bílé přední světlo, ovšem ne na bicyklu, nýbrž v batohu. 

por. Mgr. Alena Kacálková
30. června 2016

 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

29.6. Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.6. Čestice 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.6. Hroška 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.6. Podbřezí 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.6. Podbřezí 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.6. Podbřezí 

Detailní náhled

Rychnovsko

29.6. Podbřezí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem