Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Hořelo v Hranicích a Brodku

Nehody na Přerovsku 

Požáry na Přerovsku a Hranicku
 
Včerejšího dne v 11.10 hod. byl na policii oznámen požár na budově hranické firmy na třídě ČSA. Požár na místě lokalizovali jak profesionální tak dobrovolní hasiči. Vyšetřovatel hasičů označil jako příčinu požáru chybnou manipulaci s plynovým hořákem při svařování asfaltové lepenky na přístřešku v těsné blízkosti budovy místní firmy. Práce probíhaly včera od 07.30 hod. do 08.30 hod. Celý případ si z místa převzali hasiči k dalšímu šetření.
 
Včera okolo 15.15 hod. došlo v obci Brodek u Přerova ve dvorním traktu rodinného domu k zahoření půdního prostoru hospodářské budovy. Došlo k celkovému zničení střechy v hodnotě cca 200 000 Kč. Požár na místě lokalizovali hasiči z Přerova spolu s dalšími čtyřmi dobrovolnými hasičskými jednotkami. Vyšetřovatel hasičů zjistil jako příčinu požáru závadu na elektroinstalaci světla v půdním prostoru. Ke zranění osob nedošlo. I v tomto případu si věc z místa převzali hasiči.   
 
Dopravní nehody s těžkým a lehkým zraněním
 
Včera ráno jel řidič (1989) s osobním vozem VW Passat a přívěsným vozíkem od Dolních Nětčic na Soběchleby. Při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. Přejel přes střed vozovky do protisměru a havaroval v levém silničním příkopu. Zde narazil do stromu. Došlo k těžkému zranění spolujezdce (1974), který seděl na zadním sedadle a byl převezen do hranické nemocnice. Lehké zranění utrpěl spolujezdec (1984) z předního sedadla vedle řidiče, který byl jednorázově ošetřen v téže nemocnici. Řidič byl rovněž jednorázově ošetřen v hranické nemocnici. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 70 000 Kč. Řidič je podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví a hrozí mu odnětí svobody od šesti měsíců až do pěti let. 
 
Včera hodinu po obědě mezi obcemi Henčlov a Troubky došlo k dopravní nehodě. Řidička (1966) jela s vozem Fiat od Henčlova na Troubky a v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost vozu svým schopnostem a vjela do protisměru. Přední částí svého vozu narazila do přední části nákladní soupravy tahače a návěsu, který jel ve směru na Henčlov. Po nárazu bylo vozidlo Fiat odhozeno vpravo do silničního příkopu. Řidička utrpěla lehké zranění s dobou léčení 7-10 dnů. Poté byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Olomouci k dalšímu vyšetření. Vzhledem k jejímu zranění nebyla provedena dechová zkouška, ale byl nařízen odběr krve v nemocnici. Řidič nákladní soupravy (1971) zraněn nebyl a požití alkoholu u něj vyloučila dechová zkouška. Škoda na tahači byla vyčíslena na 300 000 Kč, na fiatu 80 000 Kč.      

vytisknout  e-mailem