Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hokejový fanoušek napadl řidiče trolejbusu

ZLÍNSKO: Za výtržnictví hrozí jednomu z nich vězení. 

Policisté z obvodního oddělení ve Zlíně od noci na dnešek prověřují podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, kterého se mohl dopustit jednatřicetiletý hokejový fanoušek ze Zlína. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Nepříjemný zážitek zakončený úderem do tváře zažil včera po skončení hokejového utkání devětadvacetiletý řidič trolejbusu. Krátce před jedenáctou hodinou večer chtěli dva muži na náměstí Práce ve Zlíně nastoupit do trolejbusu jedoucího do Otrokovic. Řidič trolejbusu viděl, že muži jsou zjevně opilí, proto je vyzval, aby do trolejbusu nenastupovali, protože tím porušují přepravní řád. Muži však neposlechli. Nakonec po dalších výzvách sice z dopravního prostředku vystoupili, ale přesunuli se dopředu a začali manipulovat s předními stěrači, a když musel řidič vystoupit, snažili se opět dostat dovnitř. Po přetahování s řidičem ho jeden z agresorů dvakrát udeřil pěstí do brady. Jedna z cestujících mezitím přivolala policii.

Zlínští policisté po příjezdu zjistili, co se stalo. Dechová zkouška obou mužů ukázala téměř dvě promile alkoholu. Přesné okolnosti útoku jsou předmětem dalšího policejního prověřování.

30. listopadu 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem