Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Hokejové utkání navštívilo 1000 fanoušků Komety Brno

ZLÍNSKO: Policisté řešili několik přestupků. 

V sobotu odpoledne odehráli hokejisté HC PSG Berani Zlín a HC Kometa Brno další kolo hokejové Tipsport Extraligy na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně. Vzhledem k tomu, že policisté vyhodnotili utkání jako rizikové, odpovídal tomu i počet policistů, strážníků, pořadatelů a členů bezpečnostní agentury.

Na zápas dorazilo z Brna autobusy i osobními vozidly asi 1000 fanoušků hostujícího týmu, celkově měl zápas plnou obsazenost, asi 7000 diváků.

Ještě před utkáním řešili policisté u dvaadvacetiletého fanouška Komety Brno podezření na držení omamné a psychotropní látky. Při zápase potom následovalo několik dalších přestupků: použití zakázané pyrotechniky, napadení člena bezpečnostní agentury v kotli hostů a také přestupek proti veřejnému pořádku, protože si někteří fanoušci zakrývali obličej a znemožňovali tím svou identifikaci. Po skončení utkání potom policisté museli zakročit při potyčce mezi domácími a hostujícími fanoušky. Zajistili přitom dva muže pro přestupek proti občanskému soužití. Veškeré přestupky měli na svědomí hostující fanoušci.

Před samotným utkáním i po něm policisté doprovázeli autobusy fanoušků HC Kometa Brno až na dálnici, aby vyloučili jakýkoli konflikt s fanoušky místními. Další utkání, na něž se policisté připravují, odehrají hokejisté již v pátek.

24. února 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Kometa Brno

Kometa Brno 

Detailní náhled

Kometa Brno 2

Kometa Brno 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem