Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hokejové čtvrtfinále

KRAJ/HRADECKO – Dohlídneme na veřejný pořádek i dopravu. 

V souvislosti s očekávanými hokejovými utkáními dohlídnou opět policistky a policisté společně se strážníky Městské policie Hradec Králové ve zvýšené míře nejen na veřejný pořádek v okolí hokejového stadionu, ale také ve zbytku města. Důraz budeme klást i na dohled nad bezpečností a plynulostí provozu ve městě.

V okolí hokejového stadionu může krátkodobě docházet k omezení dopravy, žádáme proto řidiče, aby dbali v před hokejovými utkáními  i po nich v těchto místech zvýšené opatrnosti. Policisté budou se strážníky jako obvykle dopravu monitorovat a v případě potřeby regulovat.

Všechna opatření budou nastavována individuálně, a to v návaznosti na průběžně získávané poznatky. Cílem však zůstává zajištění bezpečí nejen pro návštěvníky hokeje, ale i pro ostatní občany města.

POUŽÍVÁNÍ PYROTECHNIKY!
Je na místě opětovně připomenout i platnou obecně závaznou vyhlášku Statutárního města Hradec Králové č. 4/2023, která reguluje používání zábavní pyrotechniky na území města a jejíž porušení lze postihnout podle zákona č. 251/2016 Sb., o některých přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Použití pyrotechniky během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, navíc upravuje i novela zákona o některých přestupcích, která umožňuje důsledněji trestat používání pyrotechniky na sportovních akcích, ale také např. divácké násilí na stadionech. 

mjr. Magdaléna Vlčková
18.3.2024

vytisknout  e-mailem