Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hokejová extraliga PLAY OFF

HRADECKO - Cílíme na veřejný pořádek i bezpečnost v dopravě. 

Cvičení KPJpořádková jednotkaKaždoročně v průběhu celé hokejové sezóny zajišťují policisté v součinnosti se strážníky Městské policie Hradec Králové veřejný pořádek a samozřejmě dohlíží i na plynulost a bezpečnost v dopravě v okolí zimního stadionu a na příjezdových cestách, aby nedocházelo k dopravním komplikacím. Ne jinak je tomu i v těchto dnech, kdy se série utkání blíží do finále.

Po posledním zápase však došlo v okolí zimního stadionu k narušení veřejného pořádku, kdy někteří fanoušci neuposlechli výzev policistů. Ti museli z tohoto důvodu použít donucovací prostředky a následně zajistit čtyři osoby pro podezření z protiprávního jednání. 

Policisté jsou připraveni i v následujících dnech, kdy se sportovní utkání uskuteční na domácí půdě zdejšího celku, zasáhnout a udržet veřejný pořádek i v širším perimetru zimního stadionu. Situaci nejen v bezprostředním okolí stadionu budeme samozřejmě za tímto účelem důkladně monitorovat.

Naši policisté procházejí průběžně specifickými výcviky, při nichž si právě i zde na stadionu nacvičují nelehké situace, které mohou v praxi nastat. V modelových situacích si osvojují postupy, které dokáží při ostrých zásazích efektivně aplikovat.  

Podobný výcvik se uskutečnil například v říjnu 2022 a shodou okolností také v uplynulých dnech.

por. Pižlová Šárka, DiS.
22. 3. 2023, 10:30

Odkazy do noveho okna

Cvičení KPJ

Cvičení KPJ 

Detailní náhled

Cvičení KPJ

Cvičení KPJ 

Detailní náhled

Cvičení KPJ

Cvičení KPJ 

Detailní náhled

Cvičení KPJ

Cvičení KPJ 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem