Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hody hody doprovody, hlídejte si svoje body!

ÚSTECKÝ KRAJ - Policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. 

Policisté Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje se o nadcházejících svátcích zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s názvem „VELIKONOCE". Ta začíná dnes na „Zelený" čtvrtek a bude pokračovat také na „Velký" pátek a „Velikonoční" pondělí. Cílem je zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížení následků dopravních nehod a ovlivnění nekázně účastníků silničního provozu.

O velikonočních svátcích lidé více popíjejí alkoholické nápoje a bohužel je stále velkým trendem, že po požití usednout  za volant motorového vozidla. Hlídky se tak v průběhu dopravně bezpečnostní akce zaměří především na kontrolu toho, zda řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, kontrolu dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržních systémů při přepravě dětí. Policisté budou také kontrolovat, zda řidiči nedrží v ruce mobilní telefonní přístroj a zda jsou jejich vozidla ve vyhovujícím technickém stavu. Součástí akce bude také pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

V rámci kontrol dodržování zákazu požívání alkoholu před nebo v průběhu jízdy a projektu „Řídím – piju nealko pivo“, obdrží zodpovědní řidiči, kteří před nebo v průběhu jízdy nepožili žádný alkoholický nápoj a kterým v rámci silniční kontroly dechová zkouška ukáže nulovou hodnotu, jako odměnu nealkoholické pivo a jednorázový alkotest. Cílem je rozšířit povědomí mezi řidiči o nealkoholickém pivu, které může být z hlediska dodržování zákona bezpečnou alternativou oblíbeného moku.

O svátcích bývá na silnicích zvýšený provoz, často vyjíždějí i tzv ,,sváteční" řidiči. S tím je potřeba na svých cestách počítat, jezdit ohleduplně a především předvídat.

Všem účastníkům silničního provozu přejeme šťastnou cestu za svými blízkými a bezpečný návrat do svých domovů.

Ústí nad Labem, 28. března 2024

kpt. Mgr. Tomáš Frolík
oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DBA Velikonoce

DBA Velikonoce 

Detailní náhled

DBA Velikonoce

DBA Velikonoce 

Detailní náhled

DBA Velikonoce

DBA Velikonoce 

Detailní náhled

DBA Velikonoce

DBA Velikonoce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem