Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hodinu se odvažoval k loupeži v bance

V pátek 16. listopadu v odpoledních hodinách vstoupil do pobočky jednoho z bankovních ústavů na Praze 5 dosud neznámý muž, který přistoupil k přepážce a na zaměstnankyni vytáhl střelnou zbraň. 

Ženě pak pod sklem přepážky podsunul zmuchlaný papírek s žádostí o vydání finanční hotovosti. Po celou dobu na ni mířil střelnou zbraní, kterou se snažil překrývat druhou rukou. Pracovnice mu však peníze odmítla vydat a muž s nepořízenou odešel pryč. Z kamerového systému, který je nainstalován v bance je zřejmé, že se k činu odhodlával skoro celou hodinu. Neustále chodil z místa na místo, opíral se o stolek a dokonce se mezi tím jednou odhodlal přijít k přepážce, ale jelikož neměl pořadový lístek, zaměstnankyně jej poslala pryč. I přestože si neznámý pachatel neodnesl žádné peníze, svým jednáním se dopustil trestného činu loupeže.Podle dosavadního šetření kriminalisté zjistili, že tento muž pouhých pár dní před tím přepadl stejným způsobem banku v Berouně a v tuto chvíli nelze vyloučit, že toho má na svědomí ještě mnohem více.
 
Popis: Věk 50 - 60 let, 170 cm vysoké zavallitější postavy. Na sobě měl kostkovanou bundu, tmavé kalhoty a tmavou čepici s kšiltem.
 
Jakékoliv informace k hledanému muži mohou občané volat na linku 158.

vytisknout  e-mailem