Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hlídka kontrolovala podezřelé postavy za autem

NÁCHODSKO – Vyklubali se z nich pěstitelé, co vyhazovali zbytky konopí. 

Pěstování konopíFoto/Policie ČRO tom, že protiprávní jednání je riskantní záležitost a nemusí vždy vyjít, se na vlastní kůži přesvědčili dva mladíci z Náchodska ve věku 26 a 21 let. Policejní hlídka je při běžné kontrole přistihla, jak vyhazují z dodávky zbytky hlíny. Mladíci se ke znečištění veřejného prostranství přiznali a na výzvu mužů zákona začali vyhozenou hlínu okamžitě uklízet i ochotně souhlasili se sankcí. Už se zdálo, že vše vyřeší pokuta.  

Jenže policisté si vzápětí nato všimli, že kořenové baly se zbytky rostlin ve vyvezené hlíně připomínají konopí.  Následný pohled do útrob dodávky jim dal za pravdu. Leželo tam několik dalších pytlů hlíny, kořenové baly a stonky z rostlin konopí. Policisté jejich úklid přerušili a na místě je zadrželi. Mladé muže i s důkazními materiály pak předali do „péče“ kriminalistům.

Že doma pěstoval rostliny konopí s obsahem THC, přitom si veškeré vybavení i sadbu opatřil po internetu, přiznal starší z mladíků.  Mladší mu měl za část úrody zase pomáhat se sklizní a zpracováním. Celkem prý v několika vlnách od dubna 2018 vypěstovali doma v upravené místnosti přes 90 rostlin. Policie provedla další šetření včetně domovní prohlídky, při které zabavila další rostliny. Staršího mládence v těchto dnech obvinila z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, mladšího za pomoc při tomtéž.

Oběma hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, trest zákazu činnosti a trest peněžitý.  

Foto/Policie ČR

por. Mgr. Eva Prachařová
19. 7. 2018 v 12:30 hodin

Odkazy do noveho okna

Pěstování konopí

Vyhazování hlíny z dodávky 

Detailní náhled

Pěstování konopí

Vyhazování hlíny z dodávky 

Detailní náhled

Pěstování konopí

Vyhazování hlíny z dodávky 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem