Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Hlídka cizinecké policie zadržela 42 letého muže

KARLOVARSKÝ KRAJ – Prokázal se padělaným dokladem. 

V úterý dne 6. února 2018 prováděla hlídka cizinecké policie kontrolu na vlakovém nádraží v Chebu. Zde zkontrolovala 42 letého cizince, který svojí totožnost prokázal identifikační kartou Bulharska. Při kontrole policisté zjistili podezření, že se jedná o padělaný doklad, proto byl cizinec zajištěn a převezen na policejní služebnu. Specialista pro odhalování neregulérních dokladů potvrdil, že se jedná o celkový padělek a pravá státní příslušnost muže je jiná. Dále bylo zjištěno, že se cizinec neoprávněně zdržoval na území České republiky, ačkoliv mu bylo již správním orgánem Policie ČR v roce 2017 vydáno správní vyhoštění na dva roky. Muž měl u sebe i další padělaný doklad, a to řidičský průkaz občana Bulharské republiky, který stejně jako identifikační karta byly opatřeny jeho pravou fotografií s jeho jménem a s osobními údaji.

Cizinec byl po provedených úkonech zadržen a bylo mu sděleno podezření ze spáchání přečinů Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a Padělání a pozměnění veřejné listiny. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Cizinec byl umístěn do policejní cely. V nejbližší době bude předán soudci, který bude rozhodovat o jeho trestu.

V páchání této trestné činnosti není žádným nováčkem, už v roce 2017 užil v Polsku padělaný doklad občana Litevské republiky.

nprap. Zuzana Týřová
nprap. Kateřina Krejčí
8. 2. 2018

vytisknout  e-mailem