Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledaný lyžař z Rokytnice se policistům přihlásil - 2. AKTUALIZACE

SEMILSKO - Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Po pachateli pátrají. 

Aktualizace ze dne 16. 2. 2018

Včera večer se policistům prostřednictvím linky 158 přihlásil lyžař, který se v úterý dopoledne srazil na modré sjezdovce v lyžařském areálu Horní Domky v Rokytnici nad Jizerou s 12letým chlapcem. Školák přitom utrpěl velmi vážné poranění nohy, se kterým ho zdravotníci Zdravotnické záchranné služby transportovali do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Třiašedesátiletý muž s trvalým bydlištěm v Ústeckém kraji se o tom, že po něm policisté pátrají,  dozvěděl podle jeho slov z médií. Do protokolu zatím vyslechnut nebyl, nicméně po telefonu policistům sdělil svou verzi události, která zcela nekoresponduje s výpovědí již vyslechnutého chlapcova otce. Případem se zabývají policisté obvodního oddělení policie v Rokytnici nad Jizerou. Ti už pozvali 63letého muže k výslechu.

por. Bc. Ivana Baláková

Aktualizace ze dne 14. 2. 2018

Dnes dopoledne jsme vyslechli k události na sjezdovce v Rokytnici nad Jizerou otce zraněného syna, který nám upřesnil některé informace ze včerejšího dne. Lyžař, po kterém pátráme, chlapce srazil zezadu. Po jeho pádu na zem, se ho jen snažil postavit na nohy, a když zjistil, že to pro chlapcovo zranění nejde, odjel, aniž by situaci na místě dál jakkoliv řešil. Jedná se o muže ve věku mezi padesáti až šedesáti lety, přibližně 180 centimetrů vysokého, středně silné postavy. Na sobě měl bundu blíže nezjištěné barevné kombinace, černé kalhoty a červenobílé lyže i hůlky. Na sjezdovce měl být s nějakou ženou. Policisté vyzývají k pomoci při objasnění nehody na sjezdovce nejen případné svědky, ale přímo také lyžaře výše uvedeného popisu. Velmi uvítáme i jeho vysvětlení celé nešťastné události. Znovu připomínáme, že kontaktovat lze kteroukoliv služebnu Policie ČR nebo tísňovou linku Policie ČR 158.

por. Bc. Ivana Baláková

Policisté obvodního oddělení Rokytnice nad Jizerou vyšetřují událost, ke které došlo dnes kolem 10.30 v horní části modré sjezdovky v lyžařském areálu Horní Domky v Rokytnici nad Jizerou. Zde se zatím neznámý lyžař při lyžování střetl na sjezdovce s 12letým chlapcem, který přitom utrpěl středně těžké poranění na noze. Neznámý lyžař, po kterém nyní policisté intenzivně pátrají, chlapci nijak sám nepomohl a ani mu nepřivolal pomoc. Policisté zatím mluvili s rodiči zraněného hocha jen předběžně, protože se matka s otcem vypravili do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kam jejich syna transportoval vrtulník Zdravotnické záchranné služby. Jedná se o cizince.

V této souvislosti vyzýváme případné svědky události, aby nám pomohli s vypátráním lyžaře, který se o chlapcův zdravotní stav bezprostředně po jejich srážce nijak nezajímal. Veškeré informace, které povedou ke zjištění jeho totožnosti volejte na bezplatnou tísňovou linku Policie 158 nebo je sdělte policistům na kterémkoliv oddělení Policie České republiky.

13. 2. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem