Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Hledaný cizinec v hledaném Audi

PROSTĚJOVSKO - Rychlost na dálnici překročil o 72 km/h. 

V úterý 20. února 2018 v odpoledních hodinách kontrolovali policisté prostějovského dopravního inspektorátu dodržování rychlostních limitů jízdy na dálnici D46. Krátce po patnácté hodině na 34 kilometru změřili směrem k Prostějovu jedoucímu automobilu značky Audi rychlost jízdy 182 kilometrů za hodinu a to v úseku s nejvyšší povolenou rychlosti 110 km/h.

Policisté vozidlo Audi dojeli a s pomocí světelného nápisu vyzývajícímu k následování hlídky s ním sjeli na exitu 26 mimo dálniční těleso. Při následné silniční kontrole policisté zjistili, že na řidiče - pětapadesátiletého cizince s trvalým pobytem v České republice - byl v Itálii vydán evropský zatýkací rozkaz. Na základě toho byl řidič omezen na osobní svobodě a byla mu přiložena pouta. Dalším šetřením na místě policisté zjistili, že automobil typu Audi Q7 je také v pátrání. To po vozidle v hodnotě 2,5 milionu korun vyhlásila policie německá.

Po provedení administrativních opatření byl muž s příslušným spisovým materiálem předán Krajskému státnímu zastupitelství v Brně k vydávacímu řízení.

Vozidlo Audi bylo zajištěno a bude vydáno oprávněnému vlastníkovi.

Přestupek překročení nejvyšší povolené rychlosti jízdy bude k dořešení předán příslušnému správnímu orgánu.

por. Mgr. František Kořínek

23. února 2018

vytisknout  e-mailem