Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme tři „umělce“

Policisté pátrají po trojici neznámých mužů, kteří pokreslili vstupní dveře domu v centru Prahy. 

Předminulou sobotu, v brzkých ranních hodinách, zaujaly jedny vstupní dveře v ulici Karoliny Světlé skupinku mladíků natolik, že se rozhodli na ně zvěčnit svými podpisy, takzvanými tagy. Za pomoci speciální neomyvatelné fixy dveře poškodili několika nápisy a tím způsobili škodu za bezmála patnáct tisíc korun. Policisté z místního oddělení Bartolomějská zajistili kamerové záznamy, na kterých je celá trojice neznámých pachatelů velmi dobře zachycena. 

Popis prvního muže: věk 20-25 let, vyšší hubené postavy, delší hnědé rovné vlasy pod uši, oblečen do černé bundy, fialového svetru, tmavých džín a tmavých bot. 

Popis druhého muže: věk 20-25 let, vyšší hubené postavy, světlé delší rovné vlasy, oblečený do khaki zelené vesty s kapucí, proužkovaného svetru, tmavých kalhot a světlých bot. 

Popis třetího muže: věk 20-25 let, vyšší hubené postavy, krátké tmavé rovné vlasy, oblečený do světlé bundy s nápisem Ellesse, maskáčových kalhot a žluto červených bot značky Nike. 

Za využití všech operativně pátracích prostředků se je však do dnešního dne nepodařilo ztotožnit, a tak žádají širokou veřejnost o pomoc. Pokud kohokoliv na záběrech poznáváte, nebo máte informace o jejich pohybu, kontaktujte prosím linku 158. Všichni tř muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za což jim v případě dopadení a odsouzení hrozí až tři roky za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 3. května 2023

vytisknout  e-mailem