Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky události, kdy při rozjezdu autobusu spadl senior

KOLÍNSKO – V případě jakýchkoliv poznatků nás kontaktujte na lince 158. 

V půlce října došlo k nešťastné události přímo v autobusu v Kolíně, kde po nástupu a rozjezdu tohoto dopravního prostředku spadl senior a způsobil si těžké zranění. Skutečnost nám byla oznámena dodatečně, a proto bychom potřebovali svědectví zejména od cestujících.

K této události došlo 17. října, před půl desátou dopoledne, v autobusu č. 3 jedoucího směrem na Masarykův most, v ulici Antonína Kaliny v Kolíně, kde nastoupil 85letý muž pohybující se pomocí kolečkového chodítka. Řidič autobusu se měl pravděpodobně rozjet v době, aniž by vyčkal na to, než se senior chytne madla. V tu chvíli, po rozjetí, došlo k pádu cestujícího. 

Ačkoliv mu přišly na pomoc ženy, pán v ten čas nepožadoval lékaře. Nicméně později, kdy byl již mimo autobus, se mu udělalo nevolno a skončil hospitalizovaný v nemocnici.

Celou věc si převzali kolínští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Z důvodu řádného objasnění bychom potřebovali mluvit s cestujícími z výše uvedeného autobusu, kteří průběh nástupu a následného pádu seniora po rozjetí autobusu viděli. V případě jakýchkoliv poznatků kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
31. října 2023

vytisknout  e-mailem