Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky tragické události na dálnici D1 ze soboty 20. ledna

BENEŠOVSKO - Mladý řidič havaroval do svodidel. Na místě bohužel zemřel. 

Všechny složky Integrovaného záchranného systému vyjížděly v sobotu 20. ledna 2024, krátce po 16. hodině, na dálnici D1 k nahlášené havárii osobního vozidla do svodidel.

Šetřením bylo zjištěno, že 23letý řidič jedoucí ve vozidle Peugeot 307 jel po dálnici D1 ve směru jízdy na Prahu a v úseku 29,04 km přesně v 16:08 hodin, při předjíždějícím manévru, kdy předjížděl kamion, z dosud nezjištěných příčin přejel z levého do pravého pruhu až na nezpevněnou krajnici, kde narazil do krajových svodidel a protihlukové stěny. Muž bohužel utrpěl velmi vážná zranění a i přes veškerou snahu zdravotníků na místě zraněním podlehl. 

Ihned po této události na dálnici zastavilo několik řidičů, kteří nehodu oznámili na tísňovou linku a snažili se řidiči pomoci. Policisté tyto svědky již mají vyslechnuté. Potřebovali by ale vyslechnout i další řidiče, kteří za nebo před řidičem jeli před předmětnou událostí nebo jeli v protisměru a mohli by policistům poskytnout případné důležité svědectví o celé tragické události nebo by mohli mít ve svých vozidlech kamery, které mohly událost zachytit.

Žádáme všechny důležité svědky, kteří v sobotu 20. ledna 2024 v 16:08 hodin viděli havárii osobního vozidla nebo několik minut před havárií mohli vozidlo vidět za jízdy nebo by policistům mohli poskytnout kamerové záznamy, aby se přihlásili policistům na linku 158 nebo přímo benešovským kriminalistům na tel. číslo 606 691 232.

U zemřelého byla nařízena soudní pitva jejíž výsledky prokázaly, že řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
26. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

tragická nehoda na D1

tragická nehoda na D1 

Detailní náhled

tragická nehoda na D1

tragická nehoda na D1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem