Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky střetu osobního auta s chodkyní

KOLÍNSKO – V případě jakýchkoliv poznatků kontaktujte policisty. 

Policisté z dopravní inspektorátu dodatečně obdrželi 18. ledna dopoledne, s několikahodinovým zpožděním, oznámení o dopravní nehodě, při které došlo ke střetu osobního vozidla s chodkyní v Žižkově ulici v Kolíně. V této souvislosti hledají svědky pro řádné objasnění nehody.

Dopravní nehoda se stala ve středu 17. ledna, okolo 17:30 hod., kdy došlo v Žižkově ulici ke střetu automobilu Škoda Kodiaq se ženou, která měla přecházet vozovku pravděpodobně mimo přechod pro chodce.

Chodkyně s blíže nespecifikovaným zraněním byla hospitalizována v kolínské nemocnici, řidič vyvázl bez zranění. Požití alkoholu ani u jednoho z účastníků nehody nebylo možné vyloučit, neboť nám byla nehoda dodatečně oznámena až následující den.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Nicméně pro řádné objasnění bychom potřebovali pomoc od případných svědků. Vzhledem k tomu, že v daném místě bývá velký pohyb osob a vozidel, obracíme se na veřejnost s žádostí o pomoc. V případě, že jste zaznamenali pohyb ženy (po které straně vozovky šla) nebo zda máte jakékoliv informace k průběhu dopravní nehody, kontaktujte, prosím, dopravní policisty na telefonním čísle 601 394 447, popřípadě se můžete s poznatky obrátit také na linku tísňového volání 158. Žádáme i řidiče, kteří mají palubní kamery ve svých vozidlech a místem v danou dobu projížděli, aby i ti se nám ozvali a případné záběry nám poskytli.

Děkujeme předem za jakékoliv informace a spolupráci.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
19. ledna 2024

vytisknout  e-mailem