Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Hledáme svědky nehody

TEPLICKO - Řidič naboural a ujel; Ke krádeži nedošlo... 

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 18. února 2019 kolem 7:45 hodin v Teplicích, ulice Duchcovská u výjezdu z areálu nemocnice. Neznámý řidič neustanoveného vozidla měl při vyjíždění z areálu nemocnice nacouvat zadní částí svého auta do přední části za ním stojícího vozidla Audi A6 a z místa následně odjet, aniž by splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě. Podle dosud získaných poznatků by se mohlo jednat o vozidlo tov. zn. Fiat Stilo stříbrné, nebo šedé barvy s registrační značkou Ústeckého kraje. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Ke krádeži nedošlo

     Minulý týden jsme informovali o trestním oznámení, které se týkalo neznámého pachatele, který měl vniknout do dvou rekonstruovaných bytů v Trnovanech, ze kterých odcizil vysavač a laserový zaměřovač. Celková škoda byla vyčíslena na 27 tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

     Nakonec se ukázalo, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo. Zaměstnanci firmy, jejíž zástupkyně oznámení podala, totiž věci přenesli do jiného bytu a kvůli nedostatečné interní komunikaci nabyli majitelé dojmu, že byli okradeni. Vzhledem k tomu, že se vysavač i zaměřovač našel a žádný trestný čin nebyl spáchán, byl případ odložen.

Řídil i přes zákaz 

     Z rozhodnutí úřadu si nedělá těžkou hlavu 39letý muž, kterého v neděli večer zastavili v Bílině policisté z oddělení hlídkové služby. Při lustraci zjistili, že má městským úřadem uložen trest spočívající v platném zákazu řízení motorových vozidel. Muž si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v případě odsouzení by mohl jít až na dva roky do vězení.

19. února 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem