Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Hledáme svědky napadení řidičů

PLZEŇ - Byli jste svědkem incidentů, které se odehrály koncem listopadu tohoto roku na jedné z tramvajových zastávek na ulici Gerská? Přijďte podat své svědectví. 

    Policisté Policie České republiky pátrají po svědcích dvou incidentů, které se odehrály dne 29. listopadu tohoto roku během přepravy vozy městské hromadné dopravy. K prvnímu skutku došlo toho dne kolem 22 hodin a 38 minut na zastávce s názvem Plzeňka na ulici Gerská v Plzni. Během nastupování cestujících do vozu, jež jel ve směru do centra, byl řidičem tramvaje z přepravy vyloučen jeden z cestujících. Protože se choval velmi agresivně a byl vulgární, řidič soupravy rozhodl o jeho vykázání z tramvaje. Muž však toto rozhodnutí nerespektoval a řidiče nejdříve slovně a následně fyzicky napadl.

    Zhruba o dvanáct minut později se tentýž agresor na stejném místě pokusil nastoupit do další tramvaje pravidelné linky číslo 4 a odjet do centra Plzně. Poté, co i řidičem tohoto vozu byl z přepravy ze stejných důvodů vyloučen, zaútočil podruhé. Nejdříve řidiče druhé soupravy napadl verbálně, následně jej kopl do hrudníku.

     Policisté se okamžitě po přijetí trestního oznámení začali oběma skutky, které mají téhož pachatele, zabývat a zjišťovat všechny okolnosti obou případů. K řádnému zadokumentování obou událostí jim však dosud chybí cenné svědecké výpovědi. Proto žádáme o spolupráci všechny občany, kteří se v předmětné době pohybovali na shora popsaném místě nebo se nacházeli v předmětných tramvajových vozech a byli svědkem tohoto jednání, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158.

por. Ing. Hana Štefflová
9. prosince 2016

 

   

vytisknout  e-mailem