Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hledáme svědky incidentu

KLADENSKO – Pomozte vypátrat útočníka. 

Ve středu 18. ledna 2017 oznámila patnáctiletá dívka z Kladenska, že jí v ranních hodinách cestou do školy na náměstí Svobody v Kladně neznámý muž omezil na svobodě. U místní restaurace kolem půl sedmé vyskočil z parkové zeleně muž, který uchopil dívku za kabelku a bundu a snažil se jí odtáhnout k nedalekému křoví. Dívka křičela o pomoc, snažila se ze sevření vytrhnout a následně útočníkovi nastříkala do očí pepřový sprej. Násilník se poté, co se mladá žena tímto způsobem bránila, svalil na zem a dívku pustil. Celé události si všiml muž ve věku asi sedmdesát let, který se napadené zastal a doprovodil jí z dohledu pachatele.

K popisu muže, který napadl dívku, můžeme uvést, že byl ve věku asi 35let, bílé pleti, vysoký asi 195cm, štíhlé postavy. Vlasy měl tmavě černé, načesané do stran, uprostřed hlavy měl pěšinku. Vousy měl oholené nahladko. Mluvil plynule česky. Oblečen byl do černého saka na knoflíky a černých společenských kalhot. Na nohou měl černé lesklé boty. V uchu měl sluchátko, které připomínalo handsfree na telefonování.

Vyšetřující policisté žádají o spolupráci při pátrání po útočníkovi staršího muže, který pomohl dívce, aby se přihlásil na  Obvodní oddělení Kladno, náměstí Edvarda Beneše osobně, nebo kontaktoval vyšetřovatele na telefonním čísle 974 873 502. Také žádáme další případně svědky tohoto incidentu, aby své poznatky sdělili policistům a pomohli tak s identifikací a následným zadržením tohoto pachatele.

Tomu hrozí za přečin omezování osobní svobody až dva roky za mřížemi.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. ledna 2017

vytisknout  e-mailem