Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Hledáme svědky dopravních nehod

FOLMAVA, HORŠOVSKÝ TÝN, VELKÝ MALAHOV - Domažličtí dopravní policisté se obracejí na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod. Svědci by svými informacemi mohli pomoci objasnit průběh a příčinu a také totožnost neznámých řidičů. 

     Domažličtí dopravní policisté se obracejí na veřejnost a hledají svědky dopravních nehod. Svědci by svými informacemi mohli pomoci objasnit průběh a příčinu a také totožnost neznámých řidičů.  
     K dopravní nehodě došlo dne 3. září 2021 v 13:20 hodin na silnici I. třídy č. 26 u obce Folmava. Neznámý řidič nezjištěného motocyklu jedoucí od hraničního přechodu směrem na obec Babylon v úseku komunikace, kde probíhají stavební práce, nerespektoval dočasné dopravní značení Zákaz předjíždění a v prostoru křižovatky s místní komunikací předjížděl vozidlo tovární značky Volkswagen Golf, jehož řidič v tu dobu dával světelné znamení o změně směru jízdy vlevo, kdy chtěl odbočit  na místní komunikaci ke kasinu. Po předjetí se se motocyklista zařazoval zpět před vozidlo Volkswagen a došlo ke střetu boční části motocyklu s levou přední částí předjížděného Volkswagenu. Motocyklista po střetu nezastavil, nesepsal společný záznam o dopravní nehodě a ujel. Škoda na vozidle Volkswagen byla vyčíslena na 5 tisíc korun.
     K další dopravní nehodě došlo v blíže nezjištěné době od 09:30 hodin do 09:50 hodin dne 3. září 2021 v Horšovském Týně v ulici 5. května. Neznámý řidič s nezjištěným nákladním vozidlem při couvání narazil do repliky historické lampy umístěné u domu č. p. 25. Při tom lampu urazil a poškodila omítku výše uvedeného domu. Škoda na lampě byla vyčíslena na 25 tisíc korun, na omítce na 5 tisíc korun. Věc neoznámil na policii, ačkoliv tuto povinnost a z místa ujel.
     K další dopravní nehodě, kde řidič ujel, došlo dne 2. září 2021 v 17 hodin v katastru obce Velký Malahov na silnici III. třídy č. 19337 mezi obcemi Zálezly a Jivjany. Neznámý řidič s nezjištěným vozidlem ve směru jízdy na obec Zálezly údajně přejel částečně do protisměru v době, kdy v opačném směru jelo osobní auto tovární značky Toyota Proace a došlo ke střetu levých zpětných zrcátek. Škoda na vozidle Toyota byla vyčíslena na 10 tisíc korun.   
     Svědci, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedeným dopravním nehodám, se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovat na číslo 974 331 255 nebo 974 331 259, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
22. září 2021

vytisknout  e-mailem