Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky dopravní nehody v Tanvaldě

JABLONECKO – Včera odpoledne kriminalisté šetřili v Tanvaldě dopravní nehodu, při které na místo zemřel řidič vozidla. 


Včera odpoledne pět minut před šestnáctou hodinou policisté na lince 158 přijali oznámení o nálezu vozidla Subaru Outback v korytě řeky Kamenice v Tanvaldě u prodejny BILLA. Provedeným ohledáním vozidla byl uvnitř havarovaného vozu nalezen 90letý řidič již bez známek života. Mrtvý muž byl na místě řidiče připoután bezpečnostním pásem. Dále kriminalisté zjistili, že místo spolujezdce nejeví žádné známky toho, že by ho kdokoliv v době dopravní nehody použil. K určení příčiny smrti řidiče byla nařízena soudní pitva. Osobní motorové vozidlo kriminalisté zajistili pro znalecké zkoumání a případné vyloučení technické závady. Veškeré okolnosti celé tragické události i nadále velmi intenzivně šetří kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou.

Kriminalisté ovšem dosud neznají dobu, kdy řidič z parkovací plochy u prodejny BILLA do koryta řeky Kamenice sjel a jakým způsobem. Zjistili pouze to, že z parkoviště projel živým plotem až do řeky, kde se vůz přetočil na střechu. Z těchto důvodů nyní žádají případné svědky, kteří mají jakékoliv informace k průběhu uvedené dopravní nehody a času, kdy k ní mohlo dojít, aby se přihlásili se svým svědectvím policistům na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatné lince 158.


Upozornění:

Současně s touto výzvou upozorňujeme občany, že již kriminalistům známa osoba, šíří nepravdivé informace k průběhu uvedené dopravní nehody, ve kterých veřejnosti na sociální síti sděluje detaily o tom, že řidič z místa utekl a na místě zůstal mrtvý spolujezdec. Tato osoba je již kriminalisty předvolána k výslechu, aby se vyjádřila k důvodům, které ji k tomu vedly.



6. 10. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Tanvald (1)

DN Tanvald (1) 

Detailní náhled

DN Tanvald (3)

DN Tanvald (3) 

Detailní náhled

DN Tanvald (4)

DN Tanvald (4) 

Detailní náhled

DN Tanvald (5)

DN Tanvald (5) 

Detailní náhled

DN Tanvald (6)

DN Tanvald (6) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem