Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme svědky dopravní nehody

Řidič tramvaje včasnou brzdou zabránil dopravní nehodě s osobním vozem. Bohužel při brzdícím manévru spadla v tramvaji žena a těžce se zranila. Policisté teď hledají svědky celé události. 

Policisté pracují na objasnění příčin dopravní nehody, která se odehrála v pátek 3. února ve čtvrt na osm ráno na křižovatce v Praze 6. Řidič bílého vozidla jedoucí po Plzeňské ulici z centra tam nedal přednost právě jedoucí tramvaji č. 9 po Makovského ulici od smyčky, na což její řidič zareagoval prudkým sešlápnutím brzdového pedálu, aby střetu zabránil. To se podařilo, bohužel tímto brzdícím manévrem spadla na podlahu jedna z cestujících, která si pádem vážně poranila rameno. Pravděpodobně nebyla jediná, kdo v tu chvíli spadl.

Poškozená nahlásila celou událost na policii až po několika týdnech od ošetření, a to již byly záznamy z kamer tramvaje smazány. Proto se touto cestou obracejí kolegové z dopravních nehod na případné svědky celé události. Především však na cestující, kteří byli při nehodě zraněni nebo třeba znají registrační značku bílého vozu, jehož řidič z místa odjel, aby se přihlásili na linku 158 nebo se dostavili na policejní služebnu a svým svědectvím výrazně přispěli k řádnému objasnění věci.

por. Mgr. Jan Rybanský - 22. únor 2023

vytisknout  e-mailem