Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

LIBEREC - Dne 1. prosince 2017 se v odpoledních hodinách při jízdě autobusem MHD linky č. 25 těžce zranila při prudkém brzdění jedna z cestujících. 

Dne 1. prosince 2017 kolem půl čtvrté odpoledne se při jízdě autobusem MHD zranila žena. Nehoda se stala v Liberci, na křižovatce ulic Jablonecká a Kunratická. Řidič autobusu MHD značky Irisbus linky č. 25 jel ulicí Jablonecká ve směru na centrum města, kde na křižovatce s ulicí Kunratická odbočoval vlevo na autobusovou zastávku "U Lomu". V opačném směru jel ulicí Jablonecká po hlavní silnici neznámý řidič s dosud neustanoveným osobním vozidlem, který odbočoval vpravo na Jablonec nad Nisou.  V tuto dobu nebylo z důvodu předešlé nehody a následné technické poruchy v činnnosti světelné signalizační zařízení. Řidič autobusu, aby zabránil případnému střetu s protijedoucím vozidlem, byl nucen na situaci zaeragovat prudkým brzděním, přičemž došlo k pádu jedné z cestujících uvnitř autobusu na podlahu.

Ke střetu autobusu s neznámým vozidlem nedošlo. Cestující, která v době pádu stála ve střední části autobusu, však utrpěla těžké zranění, se kterým ji převezlo z místa nehody na ošetření do Krajské nemocnice Liberec vozidlo Zdravotnické záchranné služby. Žena byla následně v krajské nemocnici hospitalizována. Policisté podrobili řidiče autobusu i zraněnou cestující orientačním dechovým zkouškám na alkohol přístrojem Dräger,  jejichž výsledky byly negativní.

Dopravní policisté se nyní obracejí na případné svědky, zejména z řad cestujících v autobusu MHD, nebo na samotného řidiče z osobního vozidla, aby se přihlásili policistům prostřednictvím  bezplatné tísňové linky 158  nebo přímo na Dopravní inspektorát policie Liberec  tel.číslech: 974 466 570 nebo  974 466 251. Jakékoliv informace k této nehodě mohou policistům přispět k objektivnímu posouzení situace.
 

13.12.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem