Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledáme svědky dopravní nehody

HRADECKO – Řidič od nehody utekl. 

Ve čtvrtek 7. listopadu 2019 krátce po šesté hodině večerní došlo v Hradci Králové na silnici III. třídy, na křižovatce u OBI k dopravní nehodě. Dosud nezjištěný řidič jel v osobním automobilu Škoda Octavia po ulici Akademika Bedrny 89 ve směru jízdy od Pilnáčka směrem na ulici Jana Černého. Na světelných semaforech nedal přednost protijedoucímu osobnímu automobilu značky VW Passat Variant, který jel na křižovatce v přímém směru a došlo tak ke střetu vozidel. Řidič následně zanechal auto na místě nehody a utekl, aniž by učinil opatření daná mu zákonem.  

Policisté tedy provedli dechovou zkoušku řidiči Passatu, která přítomnost alkoholu v dechu vyloučila. U nezjištěného řidiče kontrolu samozřejmě provést nemohli.

Předběžnou škodu policisté vyčíslili na 10 tisíc korun.

Veškeré okolnosti dopravní nehody hradečtí dopravních policisté i nadále vyšetřují. Žádají případné svědky této události, kteří by mohli poskytnout informace k výše uvedené dopravní nehodě, se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu v Hradci Králové, nebo zatelefonovat na bezplatnou tísňovou linku 158.

V souvislosti s dopravní nehodou policisté připomínají:
Jste-li účastníkem dopravní nehody, nebo jejím svědkem:
• zastavte vozidlo, vypněte motor vozidla
• zachovejte klid a rozvahu a nejednejte zbrkle
• zajistěte místo nehody (výstražný trojúhelník, výstražná světla); doporučujeme obléknout si reflexní vestu
• zjistěte stav účastníků nehody (řidičů, spolujezdců, chodců, cyklistů) a v případě zranění poskytněte první pomoc a současně volejte složky Integrovaného záchranného systému (IZS)
• zejména na dálnici je nutné, aby účastníci nehody neprodleně opustili místo nehody na bezpečné místo (za svodidlo po pravém okraji dálnice)
• zdržte se jednání, které by bylo na újmu řádného vyšetření dopravní nehody (zejména požití alkoholických nápojů, omamných či psychotropních látek, přemísťování vozidel)
• je-li nutné, z důvodu obnovy provozu vozidel hromadné dopravy osob, odstranit havarovaná vozidla, vyznačte na vozovce jejich postavení a případné stopy
• nahlaste policii případné poškození obecně prospěšného zařízení (např. sloup veřejného osvětlení)
• prokažte si s dalšími účastníky (včetně možných svědků) nehody svoji totožnost, tj. předložte si vzájemně občanský průkaz a předejte si důležité údaje k vozidlům
• je dobré si místo nehody a poškozená vozidla vyfotografovat; hned na místě dopravní nehody si můžete vyplnit formulář o hlášení škody pro pojišťovnu
• pokud Vám druhý řidič nechce sdělit údaje o sobě a o vozidle, porušuje tím zákon a proto přivolejte policii; zapište si alespoň registrační značku (RZ) vozidla; jméno pojišťovny, u které je viník pojištěn, lze zjistit na webových stránkách podle RZ vozidla (viz zajímavé odkazy, Česká kanelář pojistitelů)
• řiďte se pokyny dispečerů IZS

por. Mgr. Lucie Konečná
8.11.2019, 12:30 hod.

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

dopravní nehoda

dopravní nehoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem