Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme svědka znásilnění

Do Prahy přijela za prací a odjížděla s hrůzným zážitkem. Pomůžete případ objasnit? 

Na konci minulého měsíce přijela osmadvacetileté dívka za příležitostnou prací do hlavního města. Byť v inzerátu zaměstnavatel sliboval brigádu na několik dní, dívku již po několika hodinách z práce propustil. Ta se v tu chvíli ocitla, přibližně ve dvě hodiny ráno, doslova na ulici, kdy ještě navíc ani neznala pořádně Prahu.

Díky této neznalosti dívka v úzkém centru metropole došla úplně někam jinam, než původně chtěla. Nejprve totiž směřovala do noční čekárny autobusového nádraží, kde chtěla počkat na svůj ranní spoj domů. Bohužel pro ni namísto na Florenc došla až téměř ke Štefánikovu mostu.

Jakmile uviděla řeku, uvědomila si svojí minelu a postranními uličkami se chtěla dostat z Revoluční ulice na zmiňovanou Florenc. Jenže nedošla daleko, pouze do ulice Lannova, kde ji oslovil pro ni neznámý muž. Ten s dívkou prohodil nejprve pár vět o tom, zda by se s ním například nechtěla projít. Ve vteřině ale téma hovoru i své chování změnil.

Neznámý muž po dívce žádal sex, kdy ji vyhrožoval, že pokud mu nebude po vůli, tak ji zbije. Dívka se ještě pokusila utéct z ponuré uličky co nejdál od hrubiána. Tento pokus ale vyšel vniveč, neboť násilník dívku během několika málo metrů doběhl a přehodil ji přes plůtek na dětské hřiště.

Tam po ní přibližně hodinu požadoval sex, nebo jiné praktiky, přičemž k samotnému aktu nakonec nedošlo. Nicméně v závěru této dramatické situace se muži podařilo vyvrcholit a ten posléze odešel neznámo kam.

Událost prošetřují kriminalisté šestého oddělení prvního policejního obvodu pro podezření z trestného činu znásilnění, za který pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Nicméně násilníka se kriminalistům vypátrat a zadržet zatím nepodařilo.

V rámci prošetřování ale kriminalisté zajistili kamerové záběry, na kterých je zachycen muž, který se v době shora popsané události pohyboval nedaleko dětského hřiště v ulici Lannova. Ten by mohl dle kriminalistů disponovat informacemi, které by k objasnění případu mohly jednoznačně přispět.

Proto prosíme muže zachyceného na záběrech bezpečnostních kamer, aby se přihlásil kriminalistům šestého oddělení prvního policejního obvodu například prostřednictvím linky tísňového volání 158. Stejným způsobem mohou detektivům předat informace občané, kteří tohoto muže poznávají a znají jeho totožnost, případně místo jeho pobytu nebo pohybu.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 4. 2018

vytisknout  e-mailem