Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme poškozeného

Útočníka, který ohrožoval muže na nástupišti v metru zavíracím nožem, policisté zadrželi. Teď hledají napadeného. 

Od čtvrtka 11. června prošetřují policisté z místního oddělení Vinohrady incident, který se odehrál kolem půl třetí odpoledne v prostorách metra Náměstí Míru v Praze 2, a předcházela mu slovní pře. Podle oznámení na linku 158 tam na nástupišti jeden z cestujících ohrožoval druhého nožem. Útočník se měl dokonce několikrát pokusit muže bodnout. Ten, aby předešel možnému zranění, musel těmto opakovaným ozbrojeným výpadům uhýbat. Po útoku nasedl do vlakové soupravy a odjel, o soupravu později odjel i útočník. Hlídka policistů, zadržela podezřelého na základě popisu oznamovatelky o několik minut později v ulici Kaprova, poté co vystoupil ve stanici Staroměstská.

Případ je prozatím prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. V této souvislosti bychom rádi přivítali svědectví napadeného, kterého se nám doposud nepodařilo ztotožnit. Dostavte se prosím na policejní služebnu, či kontaktujte kolegy na tísňové lince, svým svědectvím přispějete k řádnému objasnění věci. Obracíme se také na širokou veřejnost s žádostí o pomoc, pokud znáte totožnost muže nebo jste byli svědky konfliktu, kontaktujte linku 158.

Rádi bychom touto cestou poděkovali oznamovatelce, která napadení okamžitě ohlásila na tísňovou linku a popsala osobu podezřelého. Výrazně tím přispěla k jeho zadržení.

por. Mgr. Jan Rybanský - 25. červen 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem