Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme podezřelého z vydírání

Poškozenému vyhrožoval, že se něco stane jeho dceři nebo by mohl přijít o ruku, jestli bude vypovídat u soudu. Poznáte ho? 

Od konce května se kriminalisté třetího policejního obvodu z prvního oddělení zabývají případem vydírání  a hledají neznámého pachatele, který vydíral poškozeného. Konkrétně k němu přistoupil na ulici ve Vysočanech a představil se jako policista. Místo služebního průkazu ale vytáhl mobilní telefon a na displeji mu ukázal fotografii jeho dcery, jak vychází ze školy. Po poškozeném pak chtěl, aby nevypovídal proti určitým osobám v případu, který je právě u soudu. Jinak by se mohlo něco stát jeho dceři nebo by mohl přijít ruku. Následně podezřelý odešel pryč.

V rámci prověřování případu kriminalisté sestavili idnetikit podezřelého, který je výstižný z 80 procent.

Popis podezřelého: Věk okolo 35 let,  štíhlá sportovní svalnatá postava, výška přibližně 200 cm a šlachovitý vysportovaný obličej. Muž měl zlomený nos, světlou opálenou pleť a dlouhé prsty na rukou. Na pažích měl tetování a hovořil česky bez přízvuku. Na sobě měl tmavě modré nebo černé krátké kalhoty, světle modré tričko a čepici s kšiltem značky Nike.

Jestliže muže podle identitu nebo popisu poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin vydírání v případě dopadení a odsouzení hrotí až osmiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk 19. 7. 2018

Odkazy do noveho okna

Podezřelý

Podezřelý 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem