Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme podezřelého muže v celostátním pátrání - AKTUALIZACE

Muž by se měl pohybovat na území hlavního města Prahy 

Pražští kriminalisté z prvního policejního obvodu vyšetřují několik případů majetkové trestné činnosti, kterou má na svědomí tentýž muž. V jednom případě muž odcizil pokladničku na příspěvky určené pro Minizoo, v dalších případech odcizil peněženky, telefony, platební karty, a to převážně z tašek či bund. Z platebních karet provedl několik internetových finančních transakcí a bezkontaktních plateb. 

Kriminalistům se podařilo během vyšetřování zajistit kamerové záznamy z několika případů, na kterých je podezřelý muž zachycen. Po ztotožnění muže vyšlo najevo, že se těchto skutků dopustil i přesto, že byl v posledních letech za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Obvodní soud pro Prahu 1 vydal příkaz k zatčení, a to vzhledem k recidivě, které se opakovaně dopouští. 

Pokud muže na přiložených fotografiích poznáváte a víte, kde se pohybuje či zdržuje, kontaktujte linku 158. Je velmi pravděpodobné, že se podezřelý pohybuje na území hlavního města Prahy. Tento muž je vyhlášen v celostátním pátrání.

Policie vyšetřuje tyto případy pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže, zatajení nálezu a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. 

AKTUALIZACE: Celostátně hledaný muž byl policisty vypátrán a zatčen. Státní zástupce předložil soudu návrh na vzetí osoby do vazby. Děkujeme za  případnou spolupráci při pátrání po osobě. 

nprap. Lucie Drábková - 27. ledna 2020

vytisknout  e-mailem