Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme pachatele loupeží

LIBEREC - Hrozí mu až desetiletý trest. 

Kriminalisté intenzívně pracují na objasnění loupeží, které se staly v průběhu tohoto týdne.
K první loupeži došlo 12. dubna krátce po jedné hodině v noci. Do herny Maxim v ulici Ign. Hermanna vstoupil muž, který šel přímo za bar. V ruce držel vystřelovací nůž, ten přiložil ke krku pracovnice herny a žádal vydání peněz. Poté, co mu žena vydala několik tisíc korun, s nimi pachatel utekl. Při loupeži nedošlo k žádnému zranění.

Následující den, tedy 13. dubna, byla provedena další loupež. Pachatel  přepadl barmanku TipSport baru na Nerudově náměstí, který se nachází nedaleko herny Maxim, jejíž obsluha byla přepadena předcházející den. Pachatel opět vytáhl na obsluhu nůž a požadoval peníze. Žena z obavy o svůj život předala pachateli krabici s několika desítkami tisíc korun a ten s nimi odešel. Naštěstí ani v tomto případě nedošlo k žádné újmě na zdraví.

Podle dosavadních šetření, zjištěných poznatků a záznamů z kamerového systému není vyloučeno, že by se mohlo jednat o stejného pachatele. Žádáme proto o spolupráci také veřejnost. Na uveřejněných fotografiích je muž ve věku 25 - 30 let, 180 cm vysoké sportovní postavy. Má hnědé, nakrátko ostříhané  vlasy a tzv. strniště. Na sobě měl modré rifle a tmavší mikinu s kapucí.
V případě, že někdo muže na fotografiích pozná, ať kontaktuje policisty na bezplatné tísňové lince 158 nebo na telefonu: 974 466 450. Za jeho násilné činy mu v případě dopadení hrozí obvinění z loupeže a až desetiletý trest odnětí svobody.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem