Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme pachatele loupeže a krádeže

LIBEREC – Liberečtí kriminalisté pátrají po pachatelích loupežného přepadení a krádeže v restauracích na Františkově. 

Dne 6. července 2017 krátce po druhé hodině odpoledne přišli cizinci do restaurace „Bakalář“ v Liberci na Františkově, v ulici Švermova. Skupinka tří až čtyř mužů pod záminkou lsti, že je ucpané umyvadlo, které vytéká, vylákala servírku na pánskou toaletu. Když žena na toaletu přišla, chytil ji jeden z mužů za oblečení a omezil ji v pohybu a druhý muž ji prohledával. Jedná se o muže na fotografiích. Servírce se podařilo ze sevření muže vyprostit a utéct zpět do prostor restaurace. Muži z místa následně utekli, aniž by ji stihli něco odcizit či ji ublížit.

Tentýž den, zhruba o půl hodiny déle, navštívili dva, zřejmě stejní muži, z této skupinky (viz. fotografie pod článkem) další restaurační zařízení v Liberci na Františkově, tentokrát v ulici Americká, restauraci „Fary Pizza“. Nejdříve však mladší z dvojice mužů prohledal kancelář, kde odcizil mobilní telefon zn. Huawei P9, černé barvy, v hodnotě 9 tisíc korun. Pak už si oba muži počínali podobně jako v předešlém případě. Pod podobnou záminkou, že na toaletě neteče voda, se pokusili vylákat na toaletu servírku. Když servírka nereagovala, využili chvíle, kdy se věnovala jiným hostům a zpoza baru ji odcizili finanční hotovost ve výši 48 tisíc korun.

Případem se od počátku zabývají liberečtí kriminalisté. V dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu „loupeže“ a přečinu „krádeže“. Během šetření prověřovali mnoho osob, vyhodnocovali záznamy, prováděli šetření v místě i blízkém okolí, avšak žádná z dosud provedených šetření nevedla k ustanovení mužů na fotografiích. Kriminalistům se podařilo získat popis možných podezřelých a také jejich fotografie.

1. muž  by měl být ve věku okolo 30 let, světlé pleti, vyšší hubené postavy, krátkých světlých vlasů střižených na ježka. Oblečen byl do tmavých kraťasů, šedého trika se světlým nápisem „Marine akademi“. Na nohou měl tmavou sportovní obuv s bílou podrážkou, světlé kotníkové ponožky.

2. muž  byl světlé pleti, ve věku okolo 35 let, střední postavy, krátkých černých vlasů. Na sobě měl černé kalhoty se třemi bílými pruhy, modré triko, na něm černou košili s krátkým rukávem, černou sportovní obuv a bílé ponožky nad kotníky. Na obou rukách měl viditelné tetování.

V tuto chvíli se obracíme na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po mužích z fotografií. Pokud by někdo na fotografiích muže poznal, případně ví, kde se pohybují, ať neprodleně kontaktuje policisty  prostřednictvím tísňové linky 158  nebo na kterékoliv policejní služebně.


22. 11. 2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem