Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Hledáme „onanistu“ - Aktualizace

Pražští policisté pátrají po muži, který v minimálně čtyřech případech v Praze 9 masturboval na veřejnosti. 

Aktualizace II: Kriminalisté třetího policejního obvodu v minulých dnech obvinili dvaapadesátiletého muže ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté šetřením zjistili, že muž má na svědomí pět skutků, které páchal na území hlavního města Prahy. Jeho stíhání je vedeno na svobodě.

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 14.06.2021

Aktualizace: Po zveřejnění případu v médiích se podezřelý sám ozval na linku 158. Muž uvedl, že se poznal na záběrech a chce spolupracovat s policií. Kriminalisté třetího policejního obvodu v současné chvíli s dvaapadesátiletým mužem provádí standardní úkony trestního řízení. Touto cestou vyzýváme případné další poškozené, aby se přihlásily na linku 158. Kriminalisté se domnívají, že poškozených může být víc. 

Děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost!

por. Mgr. Violeta Siřišťová

17.2.2021

První tři případy zaznamenali policisté ve čtvrtek 4. února v blízkosti zastávek Lomnická a Hostavice v Praze 9. Minimálně ve třech případech podezřelý pohybující se na jízdním kole sledoval ženy a následně před nimi masturboval. Poškozené daly policistům velmi podrobný popis podezřelého, díky kterému ho policisté na kamerových záznamech dohledali v jednom z obchodních řetězců, kde si byl během incidentů nakoupit.  

Čtvrtý případ se stal v pondělí 15. února krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. Dvě mladé dívky čekaly na vlakovém nádraží Dolní Počernice na vlak. Naproti spatřily muže, který je sledoval a přitom masturboval. Obě ustrašené dívky „onanistu“ natočily na mobilní telefon a odjely prvním vlakem domů. Celou věc následně oznámily na obvodním oddělení v Kolíně.

Policisté vyhodnotili kamerové záznamy ze všech dosud oznámených případů a zjistili, že tuto trestnou činnost páchá jedna a tatáž osoba. Dále se domnívají, že poškozených může být více. Z tohoto důvodu vyzývají případné další poškozené, aby se přihlásily na linku 158.

Popis výtržníka: Jedná se o muže ve věku kolem 45 – 50 let, vysokého 175 – 180 centimetrů. Má prošedivělé vlasy po ramena, které jsou v horní části prořídlé a neudržované vousy. Na sobě měl vínovou prošívanou zimní bundu s nášivkou na levém rukávu, mikinu s kapucí a džínové kalhoty. Na nohou měl černou pracovní obuv a na zádech zelený sportovní batoh s popruhy.

Popis jízdního kola: Jedná se o starší typ kola červeno-bílé barvy. Markantní na něm jsou řídítka zahnuté do tzv. beranů, velké sedátko a na rámu kola je připevněný bílý stojan na láhev.

Hledaného se nám zatím ztotožnit, ani vypátrat nepodařilo. Z tohoto důvodu se s prosbou o pomoc obracíme na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158.

Celým případem se v současné chvíli zabývají kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Violeta Siřišťová

17. 2. 2021

vytisknout  e-mailem